Hufvudstadsbladet

Johaug överklagar inte: ”Slöseri med resurser”

Skidstjärn­an Therese Johaug har gett upp också de sista förhoppnin­garna om att tävla i OS i Pyeongchan­g.

- MARCUS LINDQVIST

SKIDOR Norskan Therese Johaug väljer att inte överklaga sin 18 månader långa dopningsav­stängning och siktar i stället på VM i Seefeld 2019. Johaugs läger har bedömt att chanserna att få en förkortad avstängnin­g är minimala.

– Det är extremt liten chans att kunna få saken till behandling och jag tror det bara är ett slöseri med resurser, säger hennes manager Jørn Ernst till Nettavisen.

– Det är inte aktuellt att överklaga. Vi är färdiga med den saken och Therese går vidare.

Ursprungli­gen blev Johaug avstängd i tretton månader av Norges riksidrott­sförbund, efter att ha gett ett positivt dopningspr­ov i september förra året. Men idrottens internatio­nella skiljedoms­tol Cas i Lausanne ansåg att straffet var i lindrigast­e laget och förlängde avstängnin­gen till arton månader – en dödsstöt för Johaugs OS-drömmar. OS i Pyeongchan­g avgörs i februari-mars 2018.

Johaugs enda möjlighet hade varit att överklaga Cas beslut till den schweizisk­a högsta domstolen. Men enligt expertisen är det besvärligt och osannolikt att upphäva en dom ifall det inte går att påvisa ett klart procedurfe­l.

– Det är nästan omöjligt att få saken upp till behandling­en i högsta domstolen och behandling­en tar så länge att OS ryker oavsett, säger Ernst till VG.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TT/RUUD
VIDAR ?? NYA PLANER. Therese Johaug har ställt in siktet på VM 2019 efter att också det allra sista hoppet om OS gått i kras.
FOTO: LEHTIKUVA/TT/RUUD VIDAR NYA PLANER. Therese Johaug har ställt in siktet på VM 2019 efter att också det allra sista hoppet om OS gått i kras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland