Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

När Touko Aalto till och med strävar efter statsminis­terposten borde partiet stärka sitt grepp om bland annat ekonomi-, social-, försvars- och utrikespol­itiken. Tesen ”för det goda mot allt det onda” räcker inte för ett av de största partierna.

Iltalehti

Jyrki Vesikansa om De gröna.

Det blir intressant att se hur den ännu rätt politiskt oerfarna Touko Aalto lyckas hålla väljarstöd­et uppe.

Ilta-Sanomat

om att De gröna gått om SDP.

Att Sverige vaknat ligger också i Finlands intresse. Det militära samarbetet mellan länderna har intensifie­rats för varje år och Sveriges beslut om att satsa mera på sitt eget försvar skadar inte det samarbetet.

Reserviläi­nen

Tuomas Kaarkoski om att man i Finland tidigare skämtat om Sveriges försvar eftersom svenskarna upplevde att de lever i en så trygg geografisk ”påse” att de inte behöver satsa militärt, men att de östliga vindarna åtminstone delvis väckt de svenska beslutsfat­tarna ur deras sömn.

Det här är utveckling­en i andelsbank­sgruppen OP, som har stakat ut att hälsotjäns­ter ska bli ett av finanskonc­ernens fundament. Kanske det en dag går att ringa ett snabbt videosamta­l och få råd om krämpor, samtidigt som man lyfter pengar från bankomaten? När pengarna matas ut, har remissen redan nått inboxen. Det här är ingen utopi utan en realistisk variant av alla de nya privata hälsotjäns­ter som kommer att dyka upp, också om videosamta­let med läkaren knappast förs i samma rum som bankomaten.

Åbo Underrätte­lser

Stefan Holmström om att det blir allt ovanligare med banker där man kan ta ut pengar. I stället kan kunden exempelvis erbjudas en chans att skaffa en leasing-elbil och det dröjer inte heller länge innan det går att boka ett läkarbesök på banken.

 ?? LEHTIKUVA ??
LEHTIKUVA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland