Hufvudstadsbladet

Pratchetts verk överkörda av ångvält

- TT

Hade du hoppats på postuma verk av Terry Pratchett? Det kan du i så fall glömma, eftersom den avlidne brittiske fantasyför­fattarens ofärdiga texter har förstörts av en ångvält.

I fredags mosades nämligen Pratchetts hårddisk av en ångvält i brit tiska Dorset, helt enligt författare­ns sista vilja, skriver The Guardian.

Pratchetts nära vän och kollega, författare­n Neil Gaiman, har tidigare berättat om Pratchetts önskan om att allt material han arbetade med, samt hans datorer, skulle ”placeras mitt på en väg för att förstöras av en ångvält”. Fredagens ångvältand­e do kumenterad­es på Twitter av Pratchetts assistent, som även skriver att den krossade hårddisken ska visas upp på en utställnin­g om Pratchetts liv och verk i Salisbury i september.

Pratchett drabbades av Alzheimers sjukdom och avled 2015. Dessförinn­an hade hans egensinnig­a och humoristis­ka böcker om den så kal lade Skivvärlde­n sålt i 85 miljoner exemplar.

SISTA VILJAN. En ångvält har mosat Terry Pratchetts ofärdiga romaner, i enlighet med författare­ns sista vilja. Fordonet på bilden har inget med saken att göra.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland