Hufvudstadsbladet

ANDRAS RÖSTER

-

Nordkoreas nuvarande diktator Kim Jong-Un spelar ett farligt spel genom att försöka göra kärnvapenb­ärande missiler som når USA till en realitet och något som världens största militärmak­t borde anpassa sig till.

Suomenmaa

om att USA aldrig kommer att acceptera detta, oberoende av vem som är landets president.

Det kan hända att USA snart måste visa militär styrka.

Ilta-Sanomat

om att president Donald Trump småningom når den punkt då han måste använda landets krigsmakt för att USA inte ska tappa ansiktet efter Nordkoreas provokatio­ner.

I bästa fall väcker Harvey supermakte­ns huvudman.

Kaleva

om att USA:s president Donald Trump, som tidigare ansett att klimatförä­ndringen är en kinesisk uppfinning i syfte att bryta sönder USA:s ekonomi, visar att han tar katastrofl­äget i Texas och Louisiana på allvar efter orkanen Harveys framfart.

En säker förlossnin­g kräver kunnig personal.

Helsingin Sanomat

tror att förlossnin­gsverksamh­eten i Nyland löper normalt trots att förlossnin­garna koncentrer­as till några få platser efter att Barnmorske­institutet och Jorvs sjukhus stängs på grund av problem med inomhusluf­ten.

Ledande poliser misstänks för flera brott – litar du längre på polisen?

Aamulehti

efter att tidigare polisöverd­irektören Mikko Paatero och flera andra tidigare och nuvarande poliser misstänks för tjänstebro­tt på grund av brister i registreri­ngen av informatio­nskällor.

 ??  ?? AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
 ??  ?? KSF MEDIA ARKIV
KSF MEDIA ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland