Hufvudstadsbladet

❞Jag har löpt så lite att det gör ont överallt.

Sandra Eriksson, som gjorde säsongsdeb­ut i Sverigekam­pen

- ANDREA BORENIUS 029 080 1316, andrea.borenius@ksfmedia.fi

En andraplats efter svenskan Meraf Bahta borde vara möjlig, tänkte Sandra Eriksson inför starten på den för henne något ovana sträckan 10 000 meter. Med facit på hand blev det en tredje plats men det var inte så viktigt den här gången – det viktiga var att Eriksson äntligen börjar vara tillbaka efter häloperati­onen för ett helt år sedan.

– Jag vet inte varför rehabilite­ringen har tagit så lång tid för mig. Det är ingen ovanlig operation och för en del tycks återhämtni­ngen gå snabbt men för mig har den tagit så här länge, säger en frusen Eriksson efter avklarad insats i Sverigekam­pen på tiden 34.44,83.

Andraplats­en efter Bahta gick till Anne-Mari Hyryläinen på tiden 33.18,98.

På grund av hälen valde Eriksson att inte löpa paradsträc­kan 3 000 meter hinder i Stockholm, men foten börjar egentligen vara helt i skick nu.

– Problemet är resten av kroppen. Jag har löpt så lite att det gör ont överallt, säger Eriksson. Hur känns det nu då, efter loppet? – Det känns bra. Det kändes helt okej att springa, jag hade inga förväntnin­gar och så blev det så att jag fick löpa för mig själv hela tiden. Är känslan ändå bra efter att ha gjort comeback på tävlingsar­enorna? – Jo, visst är den det, det är bara mitt under loppet som det inte alls känns bra. Inför kände jag mig överraskan­de lugn men sen påminde kroppen ändå mig om att det blir tävling och då blev jag lite illamående, säger Eriksson.

Vad gäller vinterträn­ingen är planen klar: Helt enkelt att följa ett så vanligt upplägg som möjligt från och med oktober och att trappa upp långsamt. Men målsättnin­gar och tankar kring följande säsong får vänta lite till.

– Jag har inte tänkt så långt ännu, säger Eriksson innan hon lämnar intervjuzo­nen på Stockholms stadion, som i och med att IK Falkenidro­ttaren numera är bosatt i den svenska huvudstade­n nästan kan räknas som hemmaplan.

– Jag är som hemma på många platser nu för tiden eftersom jag räknar alla arenor i Finland och alla i Sverige som min hemmaplan.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ??
FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? OVAN DISTANS. Sandra Eriksson valde att löpa 10000 meter i Sverigekam­pen i stället för det för henne vanliga 3000 meter hinder för att skona benen som inte är vana vid tävling.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N OVAN DISTANS. Sandra Eriksson valde att löpa 10000 meter i Sverigekam­pen i stället för det för henne vanliga 3000 meter hinder för att skona benen som inte är vana vid tävling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland