Hufvudstadsbladet

Spanien har ena foten i Ryssland

-

Spanien tog ett rejält kliv mot fotbolls-VM i Ryssland efter seger mot Italien med 3–0 på lördagskvä­llen. Real Madrids mittfältar­e Isco blev stor matchhjält­e hemma på Santiago Bernabeu i Madrid.

VM-KVAL●Italien●hoppades●säkert●att● faktumet●att●VM-kvalmatche­n●spelades●på●Santiago●Bernabeu-stadion●i●Madrid●där●landets●tredje●VMguld●säkrades●1982●skulle●föra●tur● med●sig.●Men●det●hoppet●släckte●Isco●snabbt.●Först●genom●att●skruva● in●en●frispark●efter●13●minuter●och● sedan●även●skjuta●in●2–0-målet●från● straffområ­deslinjen●förbi●Gianluigi● Buffon●i●Italiens●mål●strax●före●paus.

Italien●hade●inte●mycket●att●sätta● emot●spanjorern­a●som●dominerade● bollinneha­vet●och●hade●flera●chanser● att●öka●på●sin●ledning.●Med●knappa● kvarten●kvar●gjorde●inhopparen●Álvaro●Morata●3–0●efter●en●snabb●omställnin­g.

Spanien● leder● nu● kvalgrupp● G● med●tre●poäng●före●Italien.

–●En●underbar●kväll●för●mig,●laget● och●Spanien,●säger●Isco●till●Marca.

Serbien närmare

Serbien●stärkte●också●sina●chanser● att●få●spela●VM-fotboll●nästa●år●med● en●komfortabe­l●3–0●seger●hemma● mot●Moldavien,●samtidigt●som●Irland●bara●fick●1–1●borta●mot●Georgien.●Irländarna●får●se●upp●för●Wales●som●slog●Österrike●med●1–0●efter●ett●drömmål●från●30●meter●av● blott● 17-årige● Liverpoolt­alangen● Ben●Woodburn●i●sin●landslagsd­ebut.

Serbien●leder●nu●grupp●D●med●två● poäng●före●Irland●med●tre●matcher● kvar●att●spela.●Wales●på●tredje●plats● är●två●poäng●bakom●Irland.●HBL-FNBTT