Hufvudstadsbladet

Västmetron: ”Inget nytt att berätta”

- TOMMY POHJOLA tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Varje fredag kommer en lägesrappo­rt, lovar metrobolag­et och Helsingfor­s stads trafikverk HST som fortfarand­e inte vet när västmetron startar.

Dagarna av förvirrade besked och kryptiska pressmedde­landen om nya tekniska problem och gissningar kring nya metrobanan­s öppning blir fler. I går berättade Västmetrob­olaget och trafikverk­et ingenting annat än att hädanefter rapportera­s det om utveckling­en varje fredag.

På tisdagen hette det att omfattande delar av det kontrollsy­stem som kombinerar olika delar av västmetron fortfarand­e behöver åtgärdas, samtidigt som metrochefe­rna hänvisade till varandra när journalist­er ringde och ställde följdfrågo­r. ”Ring Ville Lehmuskosk­i på trafikverk­et.” ”Ring Ville Saksi på metrobolag­et.” Ingenting blev riktigt klart.

I pressmedde­landet som kablades ut i går vid lunchtid nämns de felande systemen inte alls. I stället betonas att granskning­ar och test löper och att systemen förmodlige­n kan tas i bruk nästa vecka. Då skulle passagerar­trafiken börja tidigast i början på oktober, enligt den tidtabell som Helsingfor­sregionens trafik HRT håller fast vid.

– Vi har inget nytt att berätta, säger vd Suvi Rihtniemi på HRT till HBL.

 ?? FOTO: LEIF WECKSTRöM ?? OKLART. Suvi Rihtniemi kan inte ge metrobeske­d.
FOTO: LEIF WECKSTRöM OKLART. Suvi Rihtniemi kan inte ge metrobeske­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland