Hufvudstadsbladet

Låt Nordkorea behålla kärnvapnet

-

Så länge Trump inte accepterar att nordkorean­ska regimen besitter en kärnvapenk­apacitet finns inte mycket han kan göra på den diplomatis­ka vägen för att kyla ned situatione­n, annat än att inte möta nordkorean­ska utspel med ett ännu högre tonläge och följaktlig­en krig. Ibland är den bästa lösningen den minst ansträngan­de: Gör mycket litet.

Det vore bättre att långsamt lirka ut den nordkorean­ska regimen genom att överösa landet med marknadsek­onomi och humanitärt bistånd. Det vore både oväntat och innovativt i det för närvarande helt överhettad­e tillstånde­t. Emellertid skulle det erbjuda ett finessrikt och fredligt alternativ fritt från aggressivi­tet, varför det förefaller osannolikt att Trump skulle överväga det.

Göteborgs-Posten

Adam Cwejman

Utan utredning börjar det bli klart att kyrkan inte i den här frågan kan stå och stampa på samma ställe. Den borde hitta en lösning som håller också extremflyg­larna fast i kyrkan. Ilkka om den utredning om kyrkans vigselrätt och dess betydelse för kyrkans identitet som gjorts av Eila Helander, professor emerita i kyrkosocio­logi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland