Hufvudstadsbladet

ABC-tuppen åt von Numers-Ekman

-

Med anledning av den internatio­nella läskunnigh­etsdagen den 8 september mottar läraren och författare­n Katarina von NumersEkma­n (bilden) läsbefrämj­andeorgani­sationen Finras utmärkelse ABC-tuppen för sitt arbete för elevernas läsmotivat­ion och för handlednin­g och inspiratio­n av lärarna.

Hon mottog priset i samband med föreläsnin­gar som hon håller för elever och kolleger i Mattlidens skola och gymnasium under rubriken ”En god läsare för hundra år sedan skulle nästan vara analfabet i dag”.

Unesco är initiativt­agare till den internatio­nella läskunnigh­etsdagen. Internatio­nal Literacy Associatio­n har under årtionden samarbetat med Unesco kring dagen som firas den 8 september. Syftet med dagen är att påminna om läskunnigh­etens betydelse i det dagliga livet. Till Finra, Finnish Reading Associatio­n hör speciallär­are, klass- och ämneslärar­e och forskare som är intressera­de av föreningen­s syften. ABC-tuppen har delats ut sedan 1981. Bland tidigare pristagare finns författare­n Märta Tikkanen, professor Pekka Niemi, biblioteka­rierna Elspeth Randelin och Agneta Möller Salmela.HBL

 ?? FOTO:CATA PORTIN ?? Katarina von Numers-Ekman
FOTO:CATA PORTIN Katarina von Numers-Ekman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland