Hufvudstadsbladet

Mästarna på besök – ingen lättnad för HIFK

- HBL

I ett mållöst möte mellan HIFK och IFK Mariehamn hade Helsingfor­slaget de vassare chanserna men misslyckad­es ändå med att vinna betydande terräng i bottenstri­den.

FOTBOLL Varken hemmalaget HIFK eller de regerande mästarna från Mariehamn var särskilt nöjda över det mållösa resultatet på stadion i Tölö.

Första halvlek bjöd i praktiken inte på några riktiga målchanser men när hemmalaget kom ut på plan efter pausvilan såg det ut att kunna gå vägen för Antti Muurinens mannar.

Och chanser lyckades man skapa – men inte förvalta. Först sköt Juho Mäkelä över mål, sedan sköt Jukka Halme förbi. Och Aleksi Ristola som fick hemmalaget­s bästa chans kom inte till skott tillräckli­gt snabbt.

När forceringe­n inte gav önskat resultat dog den så småningom ut, med följden att IFK Mariehamn kom bättre in i matchen.

Under de sista tio minuterna var gästerna från Åland närmare mål och därmed närmare de poäng laget behöver för att kunna blanda sig i medaljstri­den, men den fåtaliga publiken bjöds aldrig på någon fullträff.

I gårdagens möte mellan VPS och HJK kammade de blivande mästarna enkelt hem segern, medan KuPS besegrade SJK med 2–1.

?? KAINULAINE­N
KAINULAINE­N FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI MåLLöST MöTE. Mariehamns­pelaren Brian Span och hemmalaget­s OttoPekka Jurvainen gick en mållös kamp på stadion i Tölö.