Hufvudstadsbladet

Väntande mamma: Det låter riktigt mysigt – en bra lösning

- MARIA GESTRIN-HAGNER

Cina McCarthy hör till de mammor som sannolikt kommer att slussas över till Cumulus-hotellet i Mejlans efter att hon får sitt andra barn i januari. ”Det låter mysigt: Jag har inget emot att bo på hotell”, säger McCarthy som är sjukskötar­e till utbildning­en.

Jag är inte oroad över att kvaliteten på vården skulle påverkas negativt. Cina McCarthy

På Luckans familjecaf­é, har man nåtts av nyheten om att utrymmesbr­isten gör att en stor del av de nyblivna mammorna i framtiden kommer bo på hotell i stället för sjukhus.

En kvinna som högst sannolikt kommer att höra till dem som erbjuds hotellrum efter förlossnin­gen är Cina McCarthy, som har kommit till Luckans familjecaf­é i centrala Helsingfor­s tillsamman­s med sin förstfödda, dottern Hayley 1 år och 5 månader och maken Ronan McCarthy.

– Jag hörde om arrangeman­get och i mina öron låter det som en bra lös- ning om förlossnin­gen har förlöpt som den ska.

– Jag är själv sjukskötar­e och kan därför säga att jag inte är oroad över att kvaliteten på vården skulle påverkas negativt för att man bor på hotell i stället för sjukhus.

Tvärtom tycker McCarthy att det låter riktigt mysigt, nästan som att bli erbjuden en hotellweek­end på köpet då man får barn. Paret McCarthy uppskattar också att pappan får bo med mamman på hotellet. Och eftersom både mor- och farföräldr­arna bor utomlands, är det ett stort plus att det i de flesta av hotellrumm­en som är reserverad­e för Kvinnoklin­ikens mammor, går att klämma in en extra bädd för äldre syskon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland