Hufvudstadsbladet

JJK närmar sig HIFK

Bara tre poäng skiljer mellan ligajumbon JJK och HIFK, som klamrar sig fast vid en kvalplats.

- HBL-FNB

FOTBOLL JJK har legat sist i ligan under hela den inhemska fotbollssä­songen, men har nu efter en 2–1-seger borta mot PS Kemi bara tre poäng upp till HIFK som ligger på kvalplats.

Gästerna från Jyväskylä kunde tacka sin lagkapten Tommi Kari lite extra för segern i Kemi. Han satte segermålet på frispark från nästan halva plan. PS Kemis målvakt Oskari Forsman stod långt ute och Kari lyfte in bollen i en hög båge efter 82 minuters spel.

Kamerunier­n Ariel ”Tuco” Ngueukam var minst lika stor matchhjält­e i gårdagens andra match, Ilves–RoPS i Tammerfors.

Gästerna från Rovaniemi ledde med 2–1 ännu då sex minuter återstod av ordinarie matchtid, men två sena mål av Tuco vände matchen. Han satte också Ilves första mål, på straff efter bara sju minuters spel. Tuco hamnade ofta i närkamper med mittbacken Juuso Hämäläinen.

– Varje gång jag möter Hämäläinen är det en verklig kamp. Jag gillar det och den här gången lyckades jag vinna den striden, sade Tuco till IS Extra efter matchen.

Ligatvåan Ilves har spelat tolv matcher i rad utan förlust. I den sviten ingår ändå sju oavgjorda matcher.

HIFK möter HJK i ett tisdagsder­by och gör på fredag upp med JJK i en riktig ödesmatch på stadion i Tölö.

– Det väsentliga är att vi upprätthål­ler vårt spel. Vi har två sätt att hållas kvar i ligan på, sade IFK-tränaren Antti Muurinen till FNB efter oavgjort mot IFK Mariehamn, och syftade då på att antingen lyckas passera PS Kemi eller segra i ett eventuellt kval.

?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI
KAINULAINE­N ?? TREMåLSSKY­TT. Tuco avgjorde närIlves slog RoPS.