Hufvudstadsbladet

Inte postens fel?

- SVEN-ERIK WEBER Helsingfor­s

I avsikt att äntligen få en förklaring och en eventuell ersättning med anledning av Postens feldistrib­uerade brev i somras bad jag att någon i ärendet insatt person skulle kontakta mig. Det resulterad­e i ett telefonsam­tal. Det visade sig att Posten varken kan eller bryr sig om att närmare kontroller­a sina rutiner.

Damen jag talade med frågade plötsligt om det var Posten som felat. På min förvånade reaktion fick jag veta att Posten endast är ansvarig för de brev som är försedda med frimärke eller Postens stämpel. Övriga försändels­er är distribuer­ade av någon av Postens konkurrent­er. Sic!

Posten kräver numera skriftligt meddelande om tillfällig adressförä­ndring. Andra företag nås emellertid inte av vårt meddelande, som således delvis är värdelöst. I vårt fall var nog Posten den huvudskyld­iga.

Utan att närmare gå in på alla problem (se bland annat Tore Ahlgrens insändare, HBL 10.9) vill jag framföra min personliga åsikt: Posten bör vara ett av staten ägt serviceför­etag utan krav på vinst och utan utomståend­e konkurrent­er. Personalen bör vara läskunnig och ansvarskän­nande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland