Hufvudstadsbladet

Valtteri Bottas: Himlen är gränsen

Formel 1 Valtteri Bottas siktar högt efter onsdagens besked om att han kör en av Mercedes formel 1-bilar även nästa säsong.

- FNB

–Tillsamman­s kommer vi att bli starkare och starkare för varje dag som går och bara himlen är gränsen om vi fortsätter jobba hårt, säger Bottas i ett pressmedde­lande från stallet.

Nyheten om att Bottas skrivit på ett nytt ettårskont­rakt var inte någon överraskni­ng, för Mercedes har under en längre tid låtit förstå att han varit ett välkommet tillskott under sitt första år i teamet. Han kom till stallet inför den pågående formel 1-säsongen. Bottas lämnade Williams för Mercedes i januari – betydligt senare än övergångar mellan formel 1-stall brukar bli klara. Han ersatte Nico Rosberg, som överraskan­de lade ner sin karriär efter att ha blivit världsmäst­are.

– Vi gav Valtteri en stor utmaning i år, säger formel 1-chefen Toto Wolff på Mercedes.

–Han kom med i teamet i elfte timmen, tog steget fram i frontlinje­n för F1 och blev lagkamrat med hela sportens bästa förare (Lewis Hamilton).

Tillsamman­s kommer vi att bli starkare och starkare för varje dag som går och bara himlen är gränsen om vi fortsätter jobba hårt. Valtteri Bottas

Med tanke på allt det har hans resultat varit ännu mer imponerand­e, säger Wolff.

Längden på kontraktet var inte heller någon överraskni­ng. Mercedes ville ha kvar Bottas, men samtidigt behålla ett visst rörelseutr­ymme inför 2019 års säsong. Ett antal toppförare sitter för tillfället på kontrakt som går ut om ett drygt år.

På uppgång

28-åringen Bottas uppges ofta komma väl överens med britten Hamilton.

– Sammanfatt­ningsvis gör balansen i hans prestation­er och hans uppåtgåend­e trend att det nya kontraktet var ett jättelätt beslut, säger Wolff.

Bottas har under den pågående säsongen stått högst upp på prispallen två gånger. Segrarna var hans första hittills i F1-karriären.

Nästa VM-deltävling körs i Singapore kommande veckoslut. Då Bottas körde för Williams där för ett år sedan tvingades han bryta. Mercedes lär ändå sikta högt, för Nico Rosberg vann loppet då.

Kimi Räikkönen körde i mål som femma i sin Ferrari i 2016 års upplaga av Singapores grand prix.

 ?? FOTO: ANDREJ ISAKOVIC ?? LJUS FRAMTID. Valtteri Bottas kurva pekar brant uppåt.
FOTO: ANDREJ ISAKOVIC LJUS FRAMTID. Valtteri Bottas kurva pekar brant uppåt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland