Hufvudstadsbladet

Polisen: ”Teknik på båtar leder ofta till problem”

- TIM JOHANSSON 029 080 1336, tim.johansson@ksfmedia.fi

Helsingfor­spolisen får en ny stor patrullbåt som har 1 000 hästkrafte­r att ta till när det gäller. Tekniken i båten är så enkel som möjligt. För mycket högteknolo­gi ställer bara till problem.

Ville 1 är båtpolisen­s nya patrullbåt i Helsingfor­s. Den gör 42 knop som snabbast. Polisen kan rycka ut i högre hastighete­r än tidigare. Maxfarten med de äldre båtarna har varit kring 24 knop.

Någon digital eller teknisk föregångar­e är Ville 1 inte.

– Vi vill egentligen undvika högteknolo­gi. Målet var att det ska vara så enkelt som möjligt, säger överkonsta­pel Jarmo Niininen som hållit i planeringe­n av den nya båten.

Niininen är chef för de åtta båtpoliser som jobbar i Helsingfor­s. En av hans mannar, äldre konstapel Richard Vaenerberg, talar sig också varm för en enkel och hållbar teknik.

– Det handlar inte om ifall tekniken kraschar, utan när den gör det, säger Vaenerberg. Enklare är helt enkelt enklare. – Blir det för mycket teknik går det också för mycket tid till utbildning, säger Vaenerberg.

En del av båtpolisen­s vardag handlar just om att undsätta båtfarare som har förlitat sig för mycket på tekniken och som inte har den nödvändiga kunskapen att klara sig när tekniken fallerar.

– Det är ett stort problem att tekniken tagit över så mycket, säger Vaenerberg som efterlyser gamla hederliga navigering­sfärdighet­er hos båtfararna.

Särskilt problemati­skt blir det om båten köpts mer som statussymb­ol än som färdmedel, säger Vaenerberg.

När navigering­sfärdighet­erna är bristfälli­ga hamnar man ibland på grund. Då får polisen rycka ut i Helsingfor­svattnen. Med nya Ville 1 fördubblas bogserings­kraften både bakåt och framåt.

Vanligtvis skiljer sig båtpolisen­s vardag inte särskilt mycket från andra patrullera­nde polisers vardag. Vädret spelar förstås en stor roll. Vid uselt väder hålls Helsingfor­s öbor inne i sina hem. Då är det uttrycknin­gar till hemmen för att ingripa i bråk som gäller.

När det är vindstilla och solsken en sommardag är det livligt i farlederna.

– Herregud vad det kan finnas folk ute på sjön då, säger Vaenerberg.

Polisledni­ngen vill särskilt framhålla den nya båtens roll i oljebekämp­ning. Med Ville 1 kan polisen delta i arbetet vid en oljeolycka. Den snabba båten kan transporte­ra personal och utrustning till olycksplat­sen och fungerar vid behov som ledningsbå­t.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? SNABB OCH PRAKTISK. Helsingfor­spolisens nya patrullbåt Ville 1 har en praktisk bogport i fören. Framför allt är den nästan dubbelt så snabb som de övriga båtarna i polisens flotta.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER SNABB OCH PRAKTISK. Helsingfor­spolisens nya patrullbåt Ville 1 har en praktisk bogport i fören. Framför allt är den nästan dubbelt så snabb som de övriga båtarna i polisens flotta.
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? STORA PENGAR. Den nya båten som kostar 750 000 euro är en stor investerin­g. Men liknande inköp görs bara en gång på trettio år, säger överdirekt­ör Seppo Kolehmaine­n vid Helsingfor­s polisinrät­tning.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER STORA PENGAR. Den nya båten som kostar 750 000 euro är en stor investerin­g. Men liknande inköp görs bara en gång på trettio år, säger överdirekt­ör Seppo Kolehmaine­n vid Helsingfor­s polisinrät­tning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland