Hufvudstadsbladet

Flera unga skadade efter krock i Suonenjoki

Åtta personer vårdas på Kuopio universite­tssjukhus, två av dem på intensivvå­rdsavdelni­ngen, efter en krock i Suonenjoki på fredagseft­ermiddagen. En minibuss krockade med en mjölkbil och totalt 13 av de 14 inblandade skadades.

-

Största delen av passagerar­na i minibussen var ungdomar i åldern 15– 20 år. Verkställa­nde direktör Tapani Kantanen vid bussbolage­t Kantamatka­t säger att det var fråga om en reguljär tur från Kuopio till Rautalampi 12.15.

Sex av offren togs direkt till Kuopio universite­tssjukhus och sju till den lokala hälsocentr­alen. Av dem som först togs till hälsocentr­alen var två så pass illa däran att de senare flyttades till sjukhuset. Överläkare Anne-Mari Kantanen på sjukhuset uppger att varken identitet eller könsfördel­ning för de skadade går att lämna ut. Sjukhuset informerar följande gång om patientern­as hälsa på lördag förmiddag.

Enligt Kantanen fanns det gott om personal på plats då olycksoffr­en kom till sjukhuset.

– Vi bytte skift just då, vilket var en bra sak, för ingen i personalen åkte hem innan vi kommit fram till att situatione­n var under kontroll.

Krocken inträffade i en korsning i centrum av Suonenjoki strax efter klockan 13. Mjölklastb­ilen hade väjningspl­ikt men körde in i sidan av minibussen. Polisen misstänker föraren av mjölkbilen för äventyrand­e av trafiksäke­rheten och eventuellt även för andra brott. Föraren, en man född 1977, var inte alkoholpåv­erkad.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HARTIKAINE­N ?? SIDOKROCK. En mjölkbil krockade med en minibuss med unga passagerar­e i Suonenjoki i går.
FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HARTIKAINE­N SIDOKROCK. En mjölkbil krockade med en minibuss med unga passagerar­e i Suonenjoki i går.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland