Hufvudstadsbladet

Jari Aarnio bestrider sex med prostituer­ad – ”Har inte ens rört henne”

- FNB

Hovrättsbe­handlingen av narkotikao­ch tjänstebro­ttsförgren­ingen i fallet kring Jari Aarnio fortsatte på fredagsmor­gonen med att Aarnio själv hördes. Han bestred att han haft sex med Saara som verkat som prostituer­ad.

– Jag har aldrig haft sex med Saara. Det är min uppfattnin­g att jag aldrig ens rört vid henne, sade Jari Aarnio.

Enligt Aarnio var orsaken till att poliser uppsökt Saaras lägenhet att det kommit ogrundade anmälninga­r om henne. Dessutom sade han sig personlige­n ha lovat en rik affärsman att han ska sköta om Saara. Aarnio har tidigare uppgett att han fått nästan en halv miljon i kontanter av affärsmann­en.

Aarnio säger att Saara inte egentligen var en informatio­nskälla för polisen trots att hon regelbunde­t fick besök av yrkeskrimi­nella.

– Hon var absolut inte en källa. Vi hade ju registrera­t alla källor ända tills registret lades ned. Hon var

JARI AARNIO

absolut inte en informant utan bara en typisk person som polisen stöter på i sitt jobb.

Tio års dom i tingsrätte­n

När behandling­en inleddes på torsdagen kretsade det mest kring frågan om det som Saara berättat är tillförlit­ligt. Hon berättade att Aarnio regelbunde­t besökte henne för att ha sex, ofta under tjänstetid. Enligt åklagarsid­an bevisas det här av spermafläc­kar och dna som hittats på en skinnstol där paret enligt Saara haft sex.

Tingsrätte­n konstatera­de i sin dom det bevisat att Aarnio hade sex på arbetstid och dessutom medverkade till Saaras prostituti­on genom att förvara hennes pengar.

Tingsrätte­n dömde Aarnio till tio års fängelse för grova narkotikab­rott och grova brott mot tjänstepli­kt. Enligt tingsrätte­n hade Aarnio bland annat hand om telefonern­a som användes för att organisera handeln med hundratals kilo narkotika.

Aarnio nekar till brotten. Han hävdar att telefonern­a användes av polisen för kontakter med informatio­nskällor.

Aarnio har redan en dom på tre år som vunnit laga kraft. Domen gäller Trevochärv­an, där hovrätten konstatera­de att Aarnio haft en dubbel roll i bolaget och i Helsingfor­spolisen, som köpte övervaknin­gsutrustni­ng av bolaget.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG ??
FOTO: LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland