Hufvudstadsbladet

Ta brodern på allvar

- DISA QVARNSTRöM Ekenäs

Signaturen ”Storasyste­r” frågar HBL-juristen (HBL 9.9) hur hon ska förfara med arvet efter modern då hon inte tror sig komma överens med sin bror. Som orsak anger hon att brodern upplevt att hon själv har varit moderns favoritbar­n.

Juristen Klas Weckman reder förtjänstf­ullt ut det juridiska med utgångspun­kt i att konflikten är ohjälplig, vilket är systerns övertygels­e.

Jag dristar mig nu till att föreslå att systern vid denna sena tid i livet skulle pröva att tro på sin bror. Det är nämligen vanligare än de fles-

ta vill tro att ett barn favorisera­s, anses bra på alla sätt medan ett eller flera syskon bemöts med irritation eller rentav hat.

Ett barn som föds ovälkommet får det mycket svårt med självkänsl­an, hen har liksom blivit underkänd från början. Att lillebror haft det motigt i livet som systern skriver, är då helt följdrikti­gt.

Om storasyste­rn nu kunde ta broderns troligen helt berättigad­e känslor på allvar och lyssna på honom kunde det vara en lättnad för dem båda, om det lyckas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland