Hufvudstadsbladet

HJK har fast grepp om guldet

Fotboll HJK vann toppkampen mot Ilves i Tammerfors med 4–1 i lördagens omgång. Huvudstads­klubben har nu 18 poäng mer än sin närmaste konkurrent i fotbollsli­gan. I praktiken har Klubi säkrat mästerskap­et.

-

Helsingfor­slaget HJK har vid det här laget en så gott som ointaglig ledning i fotbollsli­gan, efter att ha tagit ner Ilves i går i Tammerfors med klara siffror.

Juha Pirinen (bilden) har varit en viktig kugge under säsongen. I honom har HJK en spelare som ger sitt allt i alla lägen, skriver HBL:s Jonas von Wendt som betygsatt HJK-spelarna.

HJK utnyttjade sina mållägen effektivt. Laget ledde med 2–0 redan efter första halvleken efter mål av Demba Savage och Atomu Tanaka. Ilves reducerade genom Marius Noubissi efter 56 minuter. En utjämning var inte heller långt borta när HJK-spelaren Faith Friday Obilor sköt bollen med kraft mot det egna målets övre ribba.

Men sedan satte HJK ytterligar­e två mål genom Ousman Jallow och Filip Valencic, i 69:de respektive 78:de spelminute­rna.

– Vi var starka i dag. Det var en balanserad uppvisning, tyckte HJK-lotsen Mika Lehkosuo.

KuPS tog också en bortaseger, det blev 3–1 mot VPS i Vasa. KuPS Gbolahan Salami gjorde två mål under de tio sista minuterna.

SJK besegrade RoPS i Rovaniemi med 3–0 och är femma i serien. Joel Mero, Billy Ions och Jesse Sarajärvi gjorde målen.

Ligan fortsätter i dag med matchen IFK Mariehamn–PS Kemi.

?? FOTO: LEHTIKUVA / MIKKO STIG ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/
MIKKO STIG ?? ÖVERLäGSNA. HJK har i praktiken säkrat mästerskap­stiteln.