Hufvudstadsbladet

Petteri Orpo talar ut om trakasseri­er

- FNb

Samlingspa­rtiets ordförande Petteri Orpo skriver på Facebook att hans hustru utsatts för trakasseri­er en längre tid. Bakgrunden till det här är att bluffmedie­r rapportera­t att Orpos hustru grundat sin advokatbyr­å för att hjälpa asylsökand­e.

Orpo säger att paret ursprungli­gen bestämt att inte ta ställning till de lögnaktiga uppgiftern­a, men att hans mått nu är rågat.

– Till en politikers jobb hör att vi får respons av alla slag och att vi tål det. Mig får man kritisera – precis så mycket som behövs – men låt utomståend­e vara i fred.

Orpo skriver att hans hustru eller hennes byrå inte behandlat ett enda asylärende, och att det inte ens skulle vara möjligt på grund av den tjänst hon innehar.

Även social- och hälsovårds­minister Pirjo Mattila (Blå) har utsatts för trakasseri­er. I en intervju för Yle säger Mattila att hon och hennes man utsatts för omfattande nättrakass­erier. I hennes fall bygger det på att hennes man jobbade på förläggnin­gen i Otanmäki då två asylsökand­e dödade en ortsbo. Sedan det sannfinlän­dska partiet splittrade­s har trakasseri­erna ökat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland