Hufvudstadsbladet

Bra, men HJK ska kunna ännu bättre

- JONAS VON WENDT reporter

● De mesta mästarna gaskade upp sig rejält efter de två senaste säsongerna­s misär. Spelet var mer aktivt, pressen aggressiva­re och offensiven mer varierad och defensivt stod Klubi i särklass bland ligalagen.

Ungefär så här överlägset ska HJK vara i hemlandet. I synnerhet då den enda klubb som kunde utmana, SJK, befinner sig i ett kaotiskt tillstånd.

Rikast och materialmä­ssigt överlägset är HJK. Då ska laget vinna mest hela tiden. Men räcker det endast med segrar och bucklor?

HJK borde också gå i bräschen för den spelmässig­a utveckling­en i Finland. Det är HJK som borde vara måttstocke­n och idealet, något för andra att eftersträv­a.

HJK borde dominera stort i så gott som varje match och verkligen bjuda supportrar­na på fest varje gång. Lehkosuo är en vän av ordning och inrutade mönster i spelet vilket ibland tar sig uttryck i något sövande tillställn­ingar.

Rent målmässigt finns inget att klaga på men de som väntat på att få se fantastisk­t sprudlande och offensiv fotboll av HJK har för det mesta blivit lite besvikna.

För HJK räcker ofta 90-procentiga insatser för seger i den inhemska ligan. Då kan det vara svårt att hetsa spelarna till stordåd i kölden i Kemi eller mörkret i Rovaniemi.

Alla lag brukar ställa upp interna målsättnin­gar inför säsongen. I Klubis fall skulle 100 mål på en ligasäsong vara en lämplig utmaning.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland