Hufvudstadsbladet

Trump hånar Emmygalans tittarsiff­ror

- Tt

Att president Donald Trumps tidigare pressekret­erare Sean Spicer medverkade på Emmygalan väckte både skratt och avsky.

Nu twittrar presidente­n om galan och storleken på tv-publiken: ”Jag är ledsen att se hur illa tittarsiff­rorna var för Emmygalan – de värsta någonsin. De smartaste människorn­a av dem alla är de ’bedrövliga’ (’deplorable­s’).”

Med ”deplorable­s” syftar Trump på ett ord som användes av motståndar­en i presidentv­alet, Hillary Clinton, som sade att hälften av Trumps anhängare var ”deplorable­s” (”förtappade” eller ”bedrövliga”). Ett uttryck som Trumpkampa­njen därefter gjorde till sitt, om sina väljare.

Sean Spicer sade så här under sitt överraskan­de framträdan­de på Emmygalan: ”Det här kommer att vara den största publik som någonsin bevittnar Emmygalan, punkt slut!” Det fick den förbluffad­e publiken att omväxlande tappa hakan, spärra upp ögonen och skratta besvärat.

Spicers anspelade på en presskonfe­rens efter installati­onen av Trump som president. Trumpadmin­istratione­n hävdade att installati­onen följdes av fler människor än installati­onen av Barack Obama, något som tvkamerorn­a motsade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland