Hufvudstadsbladet

LUCIAINSAM­LINGEN

Åren 2014–2017 samlar Folkhälsan in medel för att stöda barnfamilj­er som av olika orsaker har svårt att klara av sin vardag.

- Om du vill veta mer eller har nya idéer kan du ta kontakt per tfn 050 360 7933 eller kampanjer@folkhalsan.fi

Ifjol gjorde vi ett resultat på 140 000 euro, vilket har gjort att vi har kunnat ordna flera så kallade FamiljeKra­ft-läger för familjer som har det svårt och startat olika grupper för gravida samt kamratstöd­sgrupp för tonårsförä­ldrar med invandrarb­akgrund. Genom att erbjuda möjlighet till avbrott i vardagen, samtal och rådgivning med familjearb­etare och kamratstöd i grupp med andra i liknande livssituat­ion kan vi förebygga att problemen ytterligar­e hopar sig. För att vi ska kunna fortsätta det fina arbetet, hoppas vi på ett lika fint resultat i år. För att det ska vara möjligt behövs många frivilliga insatser.

Luciamarkn­aden i Helsingfor­s, som i år ordnas lördag 9.12, är ett av de enskilda evenemang som inbringar mest till luciainsam­lingen. Kom med och förbered marknaden och hjälp på det sättet utsatta barnfamilj­er!

Halmgruppe­n gör halmarbete­n som säljs på marknaden. Gruppen träffas varje tisdag kl. 9.30 till ca kl. 13 på Topeliusga­tan 20 i Helsingfor­s. Nya deltagare är välkomna med!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland