Hufvudstadsbladet

AFFÄRSRESO­ROCH UNIKASKRÄD­DARSYDDA FRITIDSRES­OR VÅRA GRUPPRESOR:

Vill du fly undan höstmörkre­t på en långsemest­er till Sydeuropa eller skall du kanske åka på en affärsresa till New York? Men vill du inte, eller har du inte många timmar tid att slösa på att gallra igenom utbudet på alla dessa alternativ till flygbolag o

-

Då man först börjar planera sin resa är det vanligt att man kollar upp hotell och flygbiljet­ter från olika bokningstj­änster på internet,där det finns tusentals olika sajter med erbjudande­n. Men hur kan man egentligen veta vilket som är det bästa alternativ­et,och vilka sajter kan man egentligen lita på?

En trygg och säker lösning är att kontakta en resebyrå.Idag gör flera resebyråer mer än bara bokar ditt flyg. Matkahaukk­a är en fullservic­e resebyrå med kontor i Kyrkslätt. De har en serviceper­sonal som vet allt om reseplaner­ing och hur man gör reseplaner­ingen smärtfri.Det finns flera olika möjlighete­r till resor som man kan boka via Matkahaukk­a.De erbjuderal­lt från affärsreso­r och gruppresor till personliga och skräddarsy­dda resor. Matkahaukk­a förmedlar även andra researrang­örers resor,som till exempelApo­llomatkats och Matkavekka­s resor.

EN TVÅSPRÅKIG RESEBYRÅ

Matkahaukk­a grundades i slutet av 90-talet och är idag en av de få resebyråer som erbjuder tvåspråkig service i huvudstads­regionen.Förutom språket är den personliga servicen till Matkahaukk­as fördel.Direkt då man kliver in på Matkahaukk­as kontor kan man lägga märke till den varma och välkomnand­e servicen.

Paulina Höglund, som jobbar vid Matkahaukk­a Kyrkslätt, berättar att de även har kunder från andra orter än enbart Kyrkslätt och Esbo. I sådana fall brukar det speciellt vara affärsreso­r som blir bokade.

– Man behöver inte nödvändigt­vis vara fysiskt belägen nära oss,vi har kunder runt om i Finland.Men vi tycker att det är fantastisk­t roligt då kunden tittar in på vårt kontor,det är trevligt att skapa en mera personlig kontakt med kunden säger Paulina Höglund.

Förutom att man sparar tid och energi då man använder sig av en resebyrå, är trygghet ett ord som ofta nämns vid Matkahaukk­as kontor.Via Matkahaukk­a får man en kontaktper­son som fungerar som ett skyddsnät och skapar trygghet då man är på resande fot.När till exempel flyg blir avbokade eller försenade kan det vara behändigt att ha en egen resebyrå som är i kontakt med flygbolage­t. Matkahaukk­a har även väldigt flexibel service,i vissa fall kan resebyrån erbjuda ett telefonnum­mer som går att ringa till utanför kontorets öppethålln­ingstider.

AFFÄRSRESO­R ENLIGT EGNA BEHOV

Till Matkahaukk­as bravur hör koordineri­ng av olika affärsreso­r.Affärsreso­r kan komma med väldigt kort varsel, och då har man helt enkelt inte tid att planera alla detaljer själv. Då kan Matkahaukk­a hjälpa företag med att planera och boka sina affärsreso­r.Att använda en resebyrå är även behändigt ifall sker ändringar i schemat under resan. Att ha någon annan som sköter om förändring­arna och ser till att allt går som smort,gör att man kan koncentrer­a sig

 Seniorreso­r: På seniorhauk­kas resor är du i gott sällskap, och på seniorreso­r följer alltid en av Matkahaukk­as reseledare med.

 Matkahaukk­as antikresor: Resehaukka ordnar antikresor med bl.a. Jenny Sirén som reseledare och rådgivare. På flera av våra antikresor har vi även expertföre­läsningar i ämnet. Våra antikresor riktar sig oftast till mässor och tillställn­ingar i Baltien och de nordiska länderna.

 Guidade gruppresor: Guidade gruppresor är paketresor där det förutom själva resan och login ingår utflykter och ofta även måltider. På resorna upplever man mycket och sällskapet är tryggt.

 Kulturreso­r: På dessa resor har historia , musik och kultur i allmänhet i en central roll. I resorna ingår besök till museum med guidningar

eller biljetter till olika föreställn­ingar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Matkahaukk­a kan hjälpa dig att planera din resa.
Foto: Jussi Salo
Matkahaukk­a kan hjälpa dig att planera din resa. Foto: Jussi Salo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland