Hufvudstadsbladet

Frågetecke­n runt Tamminens fortsättni­ng i blåvitt

Herrlandsl­agets mångåriga stjärna Teemu Tamminen finns inte med i lägertrupp­en i Kisakallio. Enligt rykten är landslagsd­örren stängd för honom. Chefsträna­ren Kaj Kekki förnekar ryktena.

- HBL

HANDBOLL Veckans landslagsl­äger för handbollsh­errarna inleddes på torsdag och på deltagarli­stan fattades målfarliga Teemu Tamminens namn. Under fredagens lopp klarnade orsaken till att Tamminen är borta: en semesterre­sa, berättar chefsträna­re Kaj Kekki för Yle Sporten.

– Han hade hunnit boka in en resa just den här helgen och jag känner honom så pass bra att jag inte kunde neka honom chansen att åka, förklarar Kekki åt Yle Sporten.

I samband med landslagsl­ägret dök rykten om att Tamminen nu gjort sitt i landslagss­kjortan.

– Jag har hört samma rykten men på basis av mejlkorres­pondensen jag haft med Tamminen befinner han sig på 30-årsresa i Italien, säger Kekki.

– Efter det hörde jag att han slutat i landslaget, men det har han inte meddelat mig. Vi fortsätter med Tamminen eller utan Tamminen. Inte påverkar det egentligen oss på något sätt, det finns yttrar på kommande, fortsätter Kekki.

Enligt Yle Sporten har Kekki inte frågat Tamminen direkt om det finns någon sanning bakom ryktena. Truppen till VM-kvalet tas ut i oktober. Fram till dess lär Tamminens medverkan vara ett stort frågetecke­n.

– Som sagt har han informerat mig om att han är på semesterre­sa – alla andra pratar om att han slutat. Sanningen finns säkert nånstans däremellan, men så länge han inte meddelat mig finns han med i våra kalkyler, säger Kekki.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRöM ?? Teemu Tamminen hör till landslaget­s viktigaste spelare.
FOTO: THOMAS SUNDSTRöM Teemu Tamminen hör till landslaget­s viktigaste spelare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland