Hufvudstadsbladet

HJK klar favorit i cupfinalen

Fotboll HJK och SJK har mötts två gånger i ligan. HJK har vunnit med 6–0 båda gångerna. Men i dagens cupfinal kan det bli jämnare. HBL listar några saker att tänka på inför finalen.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

1

SJK:s tränarkaru­sell. Simo Valakari, Sixten Boström och Manuel Roca har tvingats gå under 2017. Nu har Brian Page och Toni Lehtinen tagit över och åtminstone delvis vridit tillbaka den speltaktis­ka klockan till Simo Valakaris tid. Något som tagit sig uttryck i två raka segrar i ligan. Får karusellen ett lyckligt slut?

2

Raimo Sarajärvi.

Den förmögne och initiativr­ike men nyckfulle ägaren har spelat något av rysk rulett med sin klubb hela säsongen. Spelarna är säkerligen förtjänta av en titel efter all turbulens men frågan är om Sarajärvi faktiskt är det efter ett år som detta?

3

Fina dagar för HJK.

”Klubi” är i praktiken redan finska mästare och kan senast på onsdag definitivt säkra ligatiteln. Formen är finfin med fem raka segrar i ligan och 14–2 i målskillna­d. 4

Hur resonerar Lehkosuo? Förhoppnin­gen är att HJKtränare­n Mika Lehkosuo vågar ge sina spelare rätten att släppa loss och spela ut hela registret. Även om SJK är en farligare motståndar­e nu än senast lagen möttes är materialfö­rdelen så pass stor till HJK:s fördel att helsingfor­sarna ska kunna vinna matchen via sina styrkor.

5

Avgörande aspekt.

Om HJK:s oerhört namnstarka och bollsäkra mittfält får tag i taktpinnen och tillåts ange matchens rytm och tempo har SJK en oerhört tuff utmaning framför sig.

6

Hemmaplans­favör.

SJK får en liten fördel av sin hemmaplan. Det vackra höstvädret kan innebära fullt hus. Över 4 000 biljetter hade enligt SJK sålts på förhand.

●●Plats och tid: OmaSp Stadion i Seinäjoki klockan 17. TV2 sänder direkt.

●●Tips:

3–1 till HJK.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland