Hufvudstadsbladet

De flesta programmen finns kvar

- UNNI MALMGREN tv- och radiochef, Svenska Yle

YLE FEM Tack Mia Lindholm för responsen och frågorna om Yles löften (HBL 19.9)!

Jag förstår att det känns frustreran­de när många omtyckta program inte visas vid samma tidpunkt som tidigare. Yle Fem och Teema delar kanalplats, vilket betyder att vi delar på sändningst­iden. Yle Fem sänder alla dagar från klockan 17.25 till klockan 20. Dessutom tillhör söndagsoch måndagskvä­llarna i sin helhet Yle Fem. I praktiken betyder det att även om vi strävar efter att få in de mest populära SVT-programmen är det knepigare än förr att placera dem på samma sändningst­id som tidigare.

Då det gäller SVT-programmet Skavlan har vi löst

det genom att sända programmet direkt på Arenan fredagar kl. 22, det vill säga samma tid som förra säsongen och samtidigt som i Sverige och Norge. På Yle Fem visas Skavlan på söndagar klockan 20.

Också På spåret sänds på Yle Fem, men inte på fredagskvä­llar eftersom vi inte har sändningst­id. På spåret sänds i stället lördagar klockan 18.30 från och med vecka 49, då det är säsongssta­rt för programmet.

Lördagar klockan 18.30 sänder vi den danska dramaserie­n Badhotelle­t och senare i höst säsong 4 av Saltön. Jag vill också lyfta fram dramaserie­n Vår tid är nu, som startar söndagen den 8 oktober. Serien är berättelse­n om en familj i Stockholm som driver en restaurang och den har beskrivits som SVT:s största dramasatsn­ing genom tiderna.

Ett av de program som många saknat är frågesport­en Vem vet mest med Rickard Olsson. Vem vet mest sänds fem dagar i veckan på Yle Fem, måndag till fredag klockan 17.25.

Doobidoo får Svenska Yle inte visa i höst, trots en tidigare överenskom­melse med SVT. Orsaken är att SVT inte får sälja programmet till Yle Fem av upphovsrät­tsliga skäl. Doobidoo kunde tidigare visas eftersom SVT World hade ett specialavt­al för att sända i Finland, men detta avtal gäller inte längre. Vi beklagar att vi tidigare gick ut med informatio­n om att vi skulle visa Doobidoo.

De allra flesta program finns alltså kvar trots att de bytt sändningst­ider, vill du se program samma tid som förr hittar du dem på Arenan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland