Hufvudstadsbladet

FRÅN DRÖM TILL VERKLIGHET

FÖRETAGARN­A IDA OCH VALTER FORSÉN HADE LÄNGE DRÖMT OM ETT TRADITIONE­LLT HUS PÅ LANDET. DRÖMMEN BÖRJADE BLI VERKLIGHET DÅ PARET BESTÄMDE SIG FÖR ATT BYGGA SITT EGET DRÖMHUS OCH ANLITA TERI-HUS SOM SIN BYGGPARTNE­R.

-

I synnerhet Ida hade klara visioner om hur hennes drömhus skulle se ut. Hon fantiserad­e om ett stort hus byggt i traditione­ll, lantlig stil med en fungerande planlösnin­g och en inredning med moderna lösningar.Paret Forsén specialbes­tällde ett hus enligt egna ritningar,vilket fungerade bra eftersom man hos Teri-Hus kan ändra husmodelle­rna nästan hur som helst.Man har även möjlighet att designa ett hus enligt egen stil, som en planerare sedan hjälper att förverklig­a.

Valet att anlita ett lokalt företag vars goda rykte och kvalitet de kände till redan från tidigare var en självklarh­et för paret. De önskade även att byggproces­sen skulle gå snabbt och smärtfritt, vilket de visste var en fördel med att bygga hus med hjälp av färdiga element frånTeri-Hus.

- Elementen till vårt hus kom i november 2012,och i april var huset redan inflyttnin­gsklart och vi kunde flytta in.Hela processen gick smidigt,det mest utmanande med husprojekt­etvar nog att bestämma var och hur huset skulle placeras, säger Ida Forsén.

PERSONLIGH­ET FÅR SYNAS

Arbetsförd­elningen för paret Forsén gick på följande sätt. Då Idas starka sida är det visuella, ansvarade hon i huvudsak för inredninge­n. Valters styrka är det praktiska,så han hade ansvaret för allt som hade med bygget att göra.Arbetsförd­elningen fungerade bra, och det var lätt för paret att lita på varandras beslutsfat­tande under hela byggproces­sen.

Idas starka personliga smak var till stor fördel då man ibland var tvungen att göra snabba beslut.Hela byggoch inrednings­processen gick fort, men paret lyckades ändå göra alla rätta val.

-Vi snålade inte då det kom till kvalitet, vi valde precis de ytor och material som vi ville ha. Men ifall man är en person som har svårt att göra beslut, eller inte har kunskap om olika ytor och material, skulle jag rekommende­ra att anlita inrednings­hjälp,säger Ida Forsén.

Paret Forséns favoritrum i huset är både köket och hallen. Dessa två rum råkar vara de rum där paret gjort modiga val av ytor.I köket hittar man ett golvmateri­al med svartvita rutor i äkta retroanda. I hallen finner man vackra dekorativa tapeter i starka färger.Resultatet blev både personligt och unikt, och paret kunde inte vara nöjdare.

- Följ ditt eget hjärta då du gör val, och tänk inte på vad andra skulle göra. Lita på din egen intuition.Tapeter, färgen på väggen och sådant är slutligen lätt att ändra ifall du ångrar dig, fast det kommer du inte att göra.Du kommer att älska de val du gjort,säger Ida Forsén.

HUS SOM TÅL TIDENS TAND

Teri-Hus skiljer sig från mängden på många sätt.Det är ett familjärt före-

tag att ha att göra med och man blir väl omhänderta­gen. De kompromiss­ar inte då det kommer till kvalitet,fastän konkurrens­en på marknaden ökat. AllaTeri-Hus element tillverkas inomhus av förstklass­igt material,vilket resulterar i hållbara kvalitetsp­rodukter som tål tidens tand och det finländska klimatet.

- Unikt medTeri-Hus är att vi använder egna montörer, vilket gör att kvalitetsn­ivån på allaTeri-Hus hålls densamma.Och så är även alla huspaket CE-märkta, säger huvudstads­regionens Teri-Hus representa­nt Guy Kullman.

Det finns flera saker att ta i beaktande då man tänker bygga hus.Teri-Hus rekommende­raratt man har hustomten införskaff­ad redan innan planerings­fasen.Detta möjliggör ett lyckat förslag och slutresult­at, eftersom man då är medveten om tomtens planbestäm­melser. Man vet exakt vilka regler och anvisninga­r som gäller för just det område där man vill bygga. På så sätt undviker man att det vid ett senare skede skulle komma fram att man inte kan bygga på det sätt som man hade tänkt.

VARJE KUND ÄR UNIK

Teri-Hus byggs alltid med kunden som utgångspun­kt. Hemmet är en av de största investerin­garna i livet,och därför skall det så långt som möjligt spegla sin ägare och dennes behov.

- Till oss kommer flera olika kundtyper. Det kan vara kunder med färdiga husritning­ar eller kunder som från vårt urval valt en fasad som vi sedan skräddarsy­r enligt kundens behov. Det kan också komma kunder som endast har en idé om sitt drömhus, och då lyssnar vi på kundens önskemål och skissar upp ett förslag. Det är väsentligt att verkligen lyssna på kunden för att sedan kunna uppfylla deras önskemål, säger Guy Kullman.

Det är ett stort beslut att bygga hus och det är ofta en lång process. Därför ärTeri-Hus målsättnin­g att göra det så bekymmersl­öst och så smidigt som möjligt för kunden.

IFALL MAN ÄR EN PERSON SOM HAR SVÅRT ATT GÖRA BESLUT, ELLER INTE HAR KUNSKAP OM OLIKA YTOR OCH MATERIAL, SKULLE JAG REKOMMENDE­RA ATT ANLITA INREDNINGS­HJÄLP.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: Teri-Hus ?? Valter och Ida Forsén är nöjda med sitt hus. Det blev både personligt och unikt.
FOTO: Teri-Hus Valter och Ida Forsén är nöjda med sitt hus. Det blev både personligt och unikt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland