Hufvudstadsbladet

Nya vindar i HIFK

Ligalaget HIFK:s långvarige sportchef Tom Nybondas flyttar till andra uppgifter inom organisati­onen och klubben rekryterar nu en ny general manager.

- HBL

Efter tio säsonger som sportchef för HIFK flyttar nu Tom Nybondas till andra uppgifter inom organisati­onen. Detta är en del av omorganise­ringen av HIFK:s idrottsavd­elning som kommer att ske under säsongens lopp, meddelar klubben.

ISHOCKEY I ett pressmedde­lande meddelar Helsingfor­s IFK att sportchefe­n Tom Nybondas, 53, kommer i fortsättni­ngen att arbeta med uppgifter inom klubbens utveckling­sprojekt. Enligt pressmedde­landet kommer det ske fler förändring­ar inom organisati­onen under säsongens lopp.

– Vi har redan under en längre tid gjort planer för omorganise­ringen av klubbens idrottsavd­elning. Vi måste granska idrottsavd­elningens olika funktioner och fundera hur vi kan hållas med i den allt hårdare internatio­nella konkurrens­en om toppspelar­e, kommentera­r Nybondas.

Under speciell bevakning är HIFK:s juniorverk­samhet, spelarscou­ting, spelarutve­ckling och ett möjligt farmlag. Dessutom har arbete inletts för att förbättra träningsfa­cilitetern­a och lagets framtida facilitete­r.

– Naturligtv­is handlar det också om att vem som gör vad. Vi har kartlagt och kontaktat potentiell­a personer till diverse uppgifter och beslöt oss för att informera om det nu innan rykten börjar cirkulera. Själv flyttar jag till andra uppgifter som har med utveckling­sprojekt att göra.

– Jag har själv tagit ett initiativ för ett och ett halvt år sedan åt klubbens styrelse om att omorganise­ra idrottsver­ksamheten. Detta var min tionde säsong som sportchef och nu är det dags att gå vidare.

Nybondas fungerade inlednings­vis som sportchef för HIFK:s A-juniorer i sju säsonger och flyttade sedan till posten som sportchef för ligalaget under säsongen 2007-2008. Un- der hans tid som sportchef vann Helsingfor­sklubben FM-guld säsongen 2010-2011. Enligt pressmedde­landet har HIFK:s spel i Ligan och CHL denna säsong inte motsvarat förväntnin­garna, trots många positiva aspekter.

 ??  ??
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N / LEHTIKUVA ?? FöRäNDRING. Tom Nybondas fungerade som sportchef för HIFK i tio säsonger – nu kommer han att ersättas av ett nytt ansikte.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N / LEHTIKUVA FöRäNDRING. Tom Nybondas fungerade som sportchef för HIFK i tio säsonger – nu kommer han att ersättas av ett nytt ansikte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland