Hufvudstadsbladet

Hugos peppande låt vann MGP 2017

”Du måste bara va’ dig själv, och inte följa alla andras åsikter” sjöng Hugo Käld i vinnarlåte­n som på lördagskvä­llen segrade i Melodi Grand Prix.

- HBL

Årets MGP, Melodi Grand Prix, avgjordes i tv-centret i Böle i lördags. Tio unga artister tävlade i finalen, nio soloartist­er och en grupp – alla med egenskrivn­a låtar. Till slut stod segraren klar och konfettin regnade ner över Hugo Käld från Kronoby, som uppträdde med Var dig själv.

– Det här hade jag aldrig tänkt mig! Jag skrev en låt och jag tyckte den var bra, men att jag skulle vinna?? Tack alla som har röstat på mig, det här betyder allt för mig, sade en av glädje yr Hugo på lördagskvä­llen i en intervju för Yle.

Den coola vinnaren sade att han inte brukar bli nervös för småsaker, men inför finalen var han onekligen lite spänd.

– Det var svårt att veta vad låten skulle handla om, men jag kände att den skulle handla om något viktigt, och då blev det om att vara sig själv. Det finns många barn i världen som utsätts för grupptryck och då gör eller säger de saker som de annars inte skulle göra, berättade Hugo om sin vinnarlåt.

Han var sprudlande glad, inte bara över segern utan speciellt över hela äventyret fram till finalen, från sommarlägr­et Camp MGP till alla nya vänner han fått bland medtävland­ena.

På andra plats kom Michelle (Michelle Sarström) med bidraget Du och jag och på tredje plats Astra (Asta Sharma) med låten I vår lilla skog.

Precis som tidigare år utsågs vinnaren både av en jury och med publikröst­er, där båda hade lika stor del i slutresult­atet.

Årets finalister var: Hugo Käld från Kronoby, Elin Laihorinne (Pedersöre),

Det var svårt att veta vad låten skulle handla om, men jag kände att den skulle handla om något viktigt, och då blev det om att vara sig själv. Det finns många barn i världen som utsätts för grupptryck och då gör eller säger de saker som de annars inte skulle göra. Hugo Käld

Alvar Svartsjö (Åbo), Elvira Nyrönen (Jakobstad), Silvia Kela (Helsingfor­s), gruppen The Freez (Ekenäs), Asta Sharma (Vasa), Rasmus Ekholm (Esbo), Smilla Påvall (Mariehamn) samt Michelle Sarström (Lappträsk). Tio unga dansare bidrog till att lyfta scenframtr­ädandena.

Extra färg på årets final gav också gästartist­en Venior som själv tävlat två gånger i MGP samt fjolårsvin­naren Aina som sjöng sin vinnarlåt Hem med mopeden.

Årets jury bestod av Krista Siegfrids, Jakob Norrgård och Miira Holländer och programled­artrio var Anna-Karin Siegfrids, Jonathan ”Jontti” Granbacka samt 13-åriga Antonia Holmberg.

MGP är ett samarbete mellan FSU, produktion­sbolaget Five Corners och Yle.

 ?? FOTO: YLE / KIMMO RäISäNEN ?? VINNAREN. Både juryn och publiken gillade Hugos låt om att tro på sig
själv.
FOTO: YLE / KIMMO RäISäNEN VINNAREN. Både juryn och publiken gillade Hugos låt om att tro på sig själv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland