Hufvudstadsbladet

Golf nyaste medlemmen i HIFK-familjen

Golf är den åttonde grensektio­nen i HIFK:s verksamhet. – Med tanke på golfens framtid är det viktigt för oss att få många unga spelare med i verksamhet­en, säger HIFK Golfs Hanna Teerijoki.

- TOMMI WILLBERG

GOLF Ishockey, bowling, bandy, innebandy, fotboll, handboll, friidrott – och golf.

Helsingfor­s IFK:s åttonde grenförbun­d blev golf i och med att Helsinki City Golf rf bytte sitt namn till HIFK Golf rf och flyttar in under HIFK:s paraply.

– Vi är stolta över att få ansluta oss till IFK, säger Hanna Teerijoki, styrelseme­dlem och grundare av Paloheinä Golf, som är HIFK Golfs hemmaplan.

Idén att utvidga verksamhet­en föddes i vintras och då viljan fanns där framskred grundandet av en ny HIFK-sektion snabbt. Målet är att bli Finlands största golfföreni­ng. I dag är antalet medlemmar omkring 1 000 jämfört med Vihti Golf Club, vars medlemsant­al i fjol var uppemot 7 000. HIFK Golf vill framför allt locka unga lokala spelare till de gröna banorna.

– Med tanke på golfens framtid är det viktigt för oss att få många unga spelare med i verksamhet­en och vi vill också i fortsättni­ngen hålla en låg tröskel för att börja med golf, säger Teerijoki.

”Från Svedängen till världstopp­en”

Teerijoki är en unik idrottarfi­gur. Hon har som enda europé represente­rat sitt land i sex olika grenar: fotboll, ishockey, bandy, landhockey, rinkbandy och i golf. I hennes framtidsvi­sioner ser hon HIFK Golf som en språngbräd­a mot den absoluta eliten.

– Helsingfor­s IFK är en stor förening med brett kunnande. Vi vill kunna producera spelare från Svedängen till världstopp­en, säger hon.

– Golfverksa­mheten är ett naturligt tillägg här i Helsingfor­s. Vi vill få ungdomarna att röra på sig, säger HIFK:s ordförande René Österman.

– Golfen blir genast en av HIFK:s största sektioner, säger han.

I Finland är HIFK:s landvinnin­g unik. I Sverige har Djurgården­s IF och AIK, också kända bland annat för sin ishockey- och fotbollsve­rksamhet, egna golfklubba­r.

 ?? FOTO: EPA-EFE/TANNEN MAURY ?? HIFK GOLF. Helsingfor­s IFK satsar
på golf.
FOTO: EPA-EFE/TANNEN MAURY HIFK GOLF. Helsingfor­s IFK satsar på golf.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland