Hufvudstadsbladet

Dicken säkert kvar på tronen

I våras avfärdade Dicken HIFK med 3-0 i finalserie­n. Och det är inte mycket som hänt under sommaren för då Helsingfor­slagen drabbade samman i säsongens första ligaderby var det Dicken för hela slanten.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

LIGAN I knappa tio minuter var det jämnt. Sedan steg matchens stora profil, Dickenmålv­akten Sonja Koskinen, fram och såg inom loppet av några minuter till att hemmalaget ryckte åt sig ett försprång som sedan växte stadigt under matchen. Tretton måls skillnad till slut men det kunde ha blivit jämnare om HIFK varit lite bättre i avsluten och Koskinen aningen mera mänsklig mellan stolparna,

– Tretton mål är väl just skillnaden i dag. Det är ju inte här vi ska spela. Vi vet att de är snabba och bra på kontringar och spelar dem i händerna på det här sättet, säger HIFK:s bästa målskytt Johanna Hilli som ville mycket, tog många avslut och satte fem men också brände rätt många skott.

– Vi bränner massvis med enmot-en-lägen mot deras målvakt. Hon sätter bollen snabbt i spel och så rinner siffrorna i väg. Det finns mycket som vi kan och måste förbättra, säger Hilli.

Dicken har fördelen av en bredare trupp och då tränaren Thomas Hivert verkligen inte räds att rotera friskt och mycket är det hela tiden pigga ben ute på planen.

– Klart att det spelar in att vi har den fördelen, säger matchens lirare Koskinen.

Din analys av matchen?

– Att vi är rätt bra på att värdera situatione­rna som uppstår. Vi trycker på då det är läge och avvaktar då vi ska. Något ni kan bli bättre på? – Vi gör lite väl många tekniska fel. Det kan vi jobba på.

Koskinen verkar ha ett visst mentalt övertag på HIFK-spelarna för tillfället. Den 177 centimeter långa målvakten är ett ypperligt sista lås hos mästarna.

Hon gav plats åt Kira Itkonen med sju minuter kvar att spela. Itkonen gjorde ett par kanonräddn­ingar och höll nollan.

– Hon var grym och det är väldigt skönt att ha henne i laget, säger Koskinen som trots de klara siffrorna tror att HIFK kommer igen.

– Vi ska komma ihåg att vi är alldeles i början av säsongen. HIFK har bytt tränare i sommar och det tar tid att få allt att löpa. Jag tror att de är helt annat lag på våren, säger Koskinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland