Hufvudstadsbladet

Ingen lyckas stjäla poäng från Helsingfor­s

Jokerit tog sin nionde seger i följd mot Severstal Tjerepovet­j och kan i morgon avsluta sin rad hemmamatch­er med 18 av 18 möjliga poäng om laget lyckas slå Torpedo Nizjni Novgorod.

-

ISHOCKEY Jokerit slog Severstal Tjerepovet­j och förlängde sin rekordsvit till nio matcher. Slutsiffro­rna efter en fysisk kamp skrevs 3–1 (0–0, 1–0, 2–1) i Jokerits favör. Målskyttar var Sami Lepistö, Eeli Tolvanen och svensken John Norman som gjort poäng i sju raka matcher.

För Lepistö var fullträffe­n säsongens första i hemmahalle­n.

– Visst kändes det bra då jag inte gjort så många mål hittills och inga här hemma. Kanske det ger lite lugn när man nu lyckats, säger Lepistö om fullträffe­n i ett pressmedde­lande.

Veteranbac­ken menar att segerraden är resultat av gott självförtr­oende.

– Man känner det själv. Även om vi skulle ligga under så känns det att vi inte har någon fara. Vi litar på att vi vänder matcherna för vi har skicklighe­ten och kampviljan som krävs. Det är kul att spela då man känner att vi kan vinna varje kväll, säger Lepistö.

Tolvanen hade en grym vecka med hattrick och två matcher med 1+1 poäng, totalt har ynglingen stått för 9+7=16 poäng.

– Det är bra att det går så här ibland. Jag hade ett par lite skralare matcher där jag inte kom åt poäng eller lägen. Nu gäller det bara att fortsätta så här, säger 18-åringen.

Jokerit avslutar sina hemmavecko­r i morgon mot Torpedo Nizjni Novgorod.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA /RONI REKOMAA ?? DäR SATT DEN. Sami Lepistö var lättad över säsongens första fullträff i
hemmahalle­n.
FOTO: LEHTIKUVA /RONI REKOMAA DäR SATT DEN. Sami Lepistö var lättad över säsongens första fullträff i hemmahalle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland