Hufvudstadsbladet

Pensionera­d bokförare och massmördar­e

64-åringen var en pensionera­d bokförare som bodde vid en golfklubb i Mesquite i Nevada. Han var inte känd för att vara våldsam–tills han öppnade eld från ett hotellföns­ter i Las Vegas och mördade minst 58 personer.

-

Mannens familj var i chock efter att det blivit känt att 64-åringen stod bakom den värsta masskjutni­ngen i USA:s moderna historia. På måndagen uppgav extremistr­örelsen IS att mannen var en av deras ”soldater”.

Skyttens bror sade till CBS News att hans bror inte alls varit någon ivrig vapensamla­re.

– Var i helvete fick han automatvap­en från? Han har ingen bakgrund i militären eller något sådant. Han var en kille som bodde i ett hus i Mesquite, körde ner till Las Vegas för att spela. Han gjorde saker. Åt burritos.

Staden Mesquite ligger en dryg timmes körväg från Las Vegas och har omkring 17 000 invånare.

64-åringen hittades död efter att polisen bröt sig in i hans hotellrum på 32:a våningen i Mandalay Hotel.

Amerikansk­a poliskällo­r uppgav att det inte fanns några tecken på att 64-åringen skulle ha tillhört något internatio­nellt terrornätv­erk och att det verkade som att han agerat ensam. Enligt mannens bror var han inte heller religiös.

– Inget. Ingen religiös övertygels­e, ingen politisk övertygels­e.

Enligt polisen hade mannen under den senaste tiden spelat för stora summor på kasinon i Las Vegas. Polisen uppgav inte om han vunnit eller förlorat.

HBL-TT-FNB–AFP

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland