Hufvudstadsbladet

Är det Edmontons tur i år?

Ishockey Äntligen – i natt kör NHL-säsongen i gång. Här är några djärva spådomar.

- MARCUS LINDQVIST 029 080 1353, marcus.lindqvist@hbl.fi

Patrik Laine vinner skytteliga­n

Laine var glödhet under försäsonge­n och kan bli den första finländare­n som vinner Maurice ”Rocket” Richard Trophy sedan Teemu Selänne. Bara Winnipeg får ordning på sitt power play är 40 mål en munsbit.

Edmonton vinner Stanley Cup

För bara ett par år sedan skulle det här ha låtit som en LSD-tripp, men Oilers kryllar av talang med Connor McDavid i spetsen. Laget är som gjort för modern och blixtsnabb ishockey.

Aleksander Barkov vinner Selke Trophy

Floridas förra säsong var en katastrof på grund av en lång rad skador. Barkov är redan en av ligans toppcentra­r, leder Panthers till slutspelet igen och blir vid sidan om vald till bästa defensiva forward.

Minnesota vinner grundserie­n

Mikael Granlund har nått en ny nivå, Mikko Koivu spelar sitt livs bästa ishockey och Bruce Boudreau är en fantastisk coach – i grundserie­n. I slutspelet tar det tyvärr fort slut.

Las Vegas går till slutspelet

Lagets viktigaste del är målvakten – och Vegas har Marc-André Fleury. Expansions­laget är anonymt på pappret, men omtyckta tränaren Gerrard Gallant ser till att spelarna överträffa­r sig själva.

Carolina går till slutspelet

Marcus Krüger, Justin Williams, Scott Darling – lagledning­en låg inte på latsidan i somras. Sebastian Aho storspelar och Carolina bryter NHL:s längsta, åtta säsonger långa slutspelst­orka.

Nashville missar slutspelet

Det kan inte hända? Eller? Det har hänt förut att ett finallag åkt ut ur slutspelet följande säsong. Pekka Rinne var magisk, men hela laget spelade över sin förmåga i våras.

Kings blir att räkna med igen

LA Kings vann Stanley Cup 2012 och 2014 men har missat slutspelet två gånger under de senaste tre åren. Räkna med att Jonathan Quick, Anze Kopitar och Drew Doughty tar revansch för en svag säsong.

Artturi Lehkonen slår igenom

Förra säsongen skrällde Lehkonen stor med 18 mål i 73 matcher för Montreal. Den flitiga och och smarta yttern har alla förutsättn­ingar att göra ett riktigt stort intryck i år.

Tyler Seguin vinner poängligan

Det blir en grym fajt mellan Sidney Crosby och Connor McDavid, men Dallasstjä­rnan Seguin tar hem Art Ross Trophy. Seguin spelar med målfarliga Jamie Benn och Alexandr Radulov och öser in poäng.

Detroit blir jumbo

25 år i rad i slutspelet – förra våren tog rekordsvit­en slut. Red Wings är på väg utför och det fort – i vinter kommer laget att bli sist, åtminstone i östra konferense­n. Läge att sikta in sig på följande draft.

Sedinarna till Rangers

Vancouver har länge varit i behov av en föryngring och nu är det dags – innan transferti­den går ut säljer Canucks tvillingar­na Henrik och Daniel Sedin, vars kontrakt går ut. I Rangers blir de lagkamrate­r med Henrik Lundqvist.

Washington blir utanför playoffsen

Tung baksmälla efter förra säsongens slutsspels­fiasko. Capitals förlorade många bra spelare i somras och Alexandr Ovetjkin är en skugga av

sitt forna jag. Blir ett mellanår i Washington.

Det blir kontrovers­iellt

Inför den här säsongen har NHL lovat att skärpa linjen mot slashing. Det kommer att bli en massa utvisninga­r i början av säsongen och folk kommer att klaga över att det är power play mest hela tiden.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/CODIE MCLACHLAN ?? Jesse Puljujärvi inleder säsongen i farmligan, men jagar en plats i Edmonton Oilers.
FOTO: LEHTIKUVA/CODIE MCLACHLAN Jesse Puljujärvi inleder säsongen i farmligan, men jagar en plats i Edmonton Oilers.
 ?? FOTO: LEHTIKUVA/RICH LAM ?? NYTT LAG. Las Vegas är det 31:a laget i NHL.
FOTO: LEHTIKUVA/RICH LAM NYTT LAG. Las Vegas är det 31:a laget i NHL.
 ??  ?? SKJUTER SKARPT. Winnipeg räknar med en bunt mål av Patrik Laine. FOTO: LEHTIKUVA/ BRUCE BENNETT
SKJUTER SKARPT. Winnipeg räknar med en bunt mål av Patrik Laine. FOTO: LEHTIKUVA/ BRUCE BENNETT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland