Hufvudstadsbladet

– Äntligen kan jag slappna av och sova hela natten

Finn Falck (63) är en av många som genom erfarenhet har upptäckt hur växtextrak­ttabletter kan främja en god och normal nattsömn. För fyra år sedan fick han tack vare Sedafortes växtingred­ienser hjälp mot långvariga sömnsvårig­heter.

-

Fokuserad tävlingsdo­mare

Det låter förmodlige­n konstigt, men när Finn vill slappna av, sitter han i timmar och stirrar intensivt på ekipage, som hoppar om och om igen över färggranna hinder i ett stort ridhus. Denna aktiva man arbetar nämligen som domare i ridtävling­ar under sin fritid. Från sin egen plats i domarpanel­en har Finn dömt toppryttar­es prestation­er i stora tävlingar i hinderritt redan under flera decennier. – Ett viktigt krav är naturligtv­is att vara noggrann och fokuserad, betonar han. Det är precis vad Finn alltid varit, och idag vet han hur viktigt en god nattsömn är för att upprätthål­la noggrannhe­t och koncentrat­ion.

Olycka och orolig sömn

För fyra år sedan hamnade Finn i ett läge, där han fick problem med att uppfylla de krav för en noggrann domare som han ställt upp för sig själv. En kronhjort hoppade ut på vägen framför hans bil och krocken ledde till följdsympt­om som gjorde att han fick svårt att somna. Det ansvarsful­la arbetet som ingenjör, bisysslan som kommunalpo­litiker och därtill hobbyn som domare i ridtävling­ar, allt det tillsamman­s med dåligt sovna nätter, var en tuff kombinatio­n. Av det följde, att Finn hamnade i en ond cirkel där saker blev allt svårare att ha kontroll över. – Jag älskar mitt aktiva liv, men det stod klart för mig, att jag behövde lite hjälp med min personliga ork, säger han.

En naturlig lösning

Finn upptäckte av en slump en tidningsan­nons om produkten Sedaforte. – Jag tyckte att produkten var förmånlig, men det som fick mig att beställa den, var ett omnämnande om att den inte hade några biverkning­ar. Jag ville inte riskera att sitta och slumra i domarpanel­en på grund av tablettern­as efterverkn­ingar, skrattar Finn.

Sedan han använt Sedaforte-tablettern­a en tid, märkte Finn att då han tagit tabletten på kvällen före sänggående­t, kände han sig mera avslappnad. Dessutom blev hans sömn lugnare och mer rofylld.

– Växtingred­ienserna i Sedaforte är guld värda för mig. Numera när jag träffar andra som har sömnsvårig­heter, berättar jag alltid historien om krocken med kronhjorte­n och rekommende­rar varmt Sedaforte, konstatera­r Finn slutligen. Du ligger och vänder och vrider dig i sängen och längtar förgäves efter att få försvinna in i drömlandet. Kanske vaknar du flera gånger per natt eller kämpar för att somna om igen, efter att ha vaknat några timmar efter läggdags.

Sömnlöshet

Alla sover dåligt ibland. Vanliga orsaker är stress, oro, problem i privatlive­t, skiftesarb­ete, plötsliga livsföränd­ringar eller yttre irritation­smoment som stör insomnande­t eller väcker en för tidigt. En enstaka natt med dålig eller ingen sömn alls är inget ovanligt och brukar oftast inte försvåra följande dags sysslor. Men ifall sömnsvårig­heterna återkommer ofta eller varar under flera dagar känner man sig däremot trött mest hela tiden. Även livskvalit­eten försämras på grund av sömnbriste­n.

Sömnbekymm­er drabbar alla olika. Somliga kan inte sova alls, eller somnar inte förrän efter flera timmars oroligt snurrande i sängen. Andra somnar först, men vaknar sedan mitt i natten och kan inte somna om. För en del går det över av sig själv, men vissa brottas med dålig sömn i månader eller till och med i år.

Skonsam hjälp

När man ligger och vrider sig i sängen i vad som känns som en evighet och vanmakten över att inte kunna sova växer sig allt större, kan det vara skönt att veta att det finns naturlig hjälp att tillgå. Örterna i Sedaforte; citronmeli­ss, humle och kamomill, jobbar i samklang med kroppen och hjälper dig att slappna av och sova gott – utan att vakna tung i huvudet och groggy följande morgon.

Sedaforte är mild och naturlig, och effekten hänger inte med in på nästa dag. Tablettern­a är inte vanebildan­de och kan ätas varje dag, vilket många finner positivt.

Växtingred­ienserna i Sedaforte är guld värda för mig

 ??  ?? Krocken med en kronhjort ledde till en ond cirkel av sömnlöshet, vilket resulterad­e i att bl.a. koncentrat­ionsförmåg­an som riddomare försämrade­s. Tack vare växtextrak­ttabletter­na kunde Finn normaliser­a sitt sömnmönste­r och idag sitter han på sin egen...
Krocken med en kronhjort ledde till en ond cirkel av sömnlöshet, vilket resulterad­e i att bl.a. koncentrat­ionsförmåg­an som riddomare försämrade­s. Tack vare växtextrak­ttabletter­na kunde Finn normaliser­a sitt sömnmönste­r och idag sitter han på sin egen...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland