Hufvudstadsbladet

Bob Dylan om Tom Petty: Var full av ljus

- Hbl-tt

Musiker över hela världen uttrycker sorg över legendaris­ka rockstjärn­an Tom Petty som gick bort i måndags, 66 år gammal.

Tom Petty fördes, enligt TMS, till sjukhus på söndagskvä­llen efter att ha drabbats av hjärtstill­estånd och somnade in fridfullt i Santa Monica i Los Angeles, omgiven av familj, vänner och bandmedlem­mar

Kollegor och musikälska­re över hela världen reagerar nu med sorg inför stjärnans död. En av dem är rockikonen Bob Dylan, som var Pettys bandkamrat i Traveling Wilburys, till Rolling Stone.

– Jag hade så höga tankar om Tom. Han var en fantastisk artist, full av ljus, en vän, och jag kommer aldrig att glömma honom.

Spelade förra veckan

Tom Petty gjorde sin sista spelning i måndags i förra veckan, då Tom Petty and The Heartbreak­ers avslutade sin 40-årsjubileu­msturné. Inför turnén sade Petty till Rolling Stone att det skulle bli hans ”sista resa runt landet”. Han hade dock inga planer på att helt lägga av.

Tom Petty växte upp i Gainesvill­e i Florida och slog igenom med Tom Petty and The Heartbreak­ers i slutet av 70-talet. Sina första steg mot rockhimlen tog han som elvaåring då han träffade Elvis Presley under inspelning­en av filmen Follow that dream i hemtrakter­na.

– Jag hade inte funderat så mycket på rock’n’roll innan. Att träffa Elvis var ett magiskt ögonblick, men det var tre år senare när jag såg Beatles i tv som jag visste att jag ville bli rockartist. Det var en enorm kick för mig, sade han till TT 2012.

Ett halvsekel senare får han en hälsning från Beatles-trummisen Ringo Starr.

”Jag kommer verkligen att sakna dig, Tom”, skriver han på Twitter.

 ?? FOtO: tiMOtHy A. cLAry ?? tom Petty.
FOtO: tiMOtHy A. cLAry tom Petty.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland