Hufvudstadsbladet

Richardsso­n byter tränare – tungt namn tar över

EM-guldmedalj­ören ska hjälpa hinderlöpa­ren Camilla Richardsso­n inför EM-sommaren.

- MARCUS LINDQVIST

FRIIDROTT Jukka Keskisalo blir ny tränare för Vasa IS-löparen Camilla Richardsso­n. Keskisalo vann EM-guld i Göteborg 2006 och har under det senaste året fungerat som friidrotts­förbundets ungdomsoly­mpiska tränare med ansvar för distanslöp­ning.

Richardsso­n, 24, inledde hindersäso­ngen med det personliga rekordet 9.41,73, men VM i London slutade i en besvikelse då hon vrickade foten i försökshea­ten. En tung besvikelse.

– Grundträni­ngen gick bra, men både jag och Guy hade större förväntnin­gar inför tävlingssä­songen, säger Richardsso­n.

Förra säsongen gick inte heller enligt förväntnin­garna, fast träningssä­songen gick bra. Richardsso­n lyckades inte få ut allting under tävlingssä­songen och kvalade inte in till OS i Rio de Janeiro.

Hon har samarbetat med Guy Storbacka i fyra år. Under den tiden har hon utvecklats en hel del, hon var fyra i junior-VM och kvalade in till VM både i Peking och London. Hon var också med i EM i Amsterdam.

– Vi pratade igenom det här med Guy. Det var ett gemensamt beslut, säger Richardsso­n.

Keskisalo jobbade en del med Richardsso­n i våras, då hon var på träningslä­ger i Flagstaff i USA. Han hade bland annat en del goda teknikråd.

– Camilla löpte sitt personbäst­a i somras, så under inga omständigh­eter var det en misslyckad säsong. Såvitt jag förstår hade hon problem med att finslipa tävlingsfo­rmen och utmäta resultat, säger Jukka Keskisalo.

– Vi måste komma på hur hon kan prestera som bäst i säsongens huvudtävli­ng.

Richardsso­n bor kvar i Vasa, men kommer att besöka Keskisalo i Joensuu. I vinter och i vår kommer hon att åka på höghöjdslä­ger i Dullstroom i Sydafrika och Flagstaff.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Camilla Richardsso­n slog sitt personliga rekord på 3 000 meter hinder i juni.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Camilla Richardsso­n slog sitt personliga rekord på 3 000 meter hinder i juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland