Hufvudstadsbladet

Räikkönen hoppas de tekniska problemen är över

Kimi Räikkönen har bara kört 300 meter totalt i de två senaste loppen.

- HBL-FNB

FORMEL 1 I Suzuka hoppas han förstås på att kunna ta sig hela vägen till målflaggan.

I mitten av september krockade Räikkönen på startrakan i Singapore och tvingades bryta direkt. För en vecka sedan i Malaysia kom han inte i väg alls i starten, utan drabbades av ett tekniskt fel.

– Vi hade oväntade problem i senaste tävlingen. Stallet har jobbat hårt och felen har rättats till. Jag kan inte lova att det inte händer igen, men hoppas förstås verkligen på att det inte sker, säger Räikkönen.

Ferraribil­arna har annars sett snabba ut i de senaste tävlingarn­a, så Räikkönen kan ha viss segerchans också i Japan.

– Jag ser ingen orsak till varför vi inte skulle vara starka här också. Men är vi starkare än de andra stallen? Det ser vi under veckoslute­t.

Tungt för Bottas

Mercedesfö­raren Valtteri Bottas fick under de första presstillf­ällena inför Japans grand prix ta ställning till vad han sade för en vecka sedan. Bottas konstatera­de efter loppet i Malaysia att han genomgår den svåraste perioden i sin karriär.

– Jag vill prestera bra och försöker uppfylla mina mål. De har inte uppfyllts på sistone, så därför har jag inte varit så positiv, säger Bottas.

Han har hamnat rejält i skuggan av stallkamra­ten Lewis Hamilton och kan tänka sig att kritisera sig själv i offentligh­eten även i fortsättni­ngen.

– Jag säger som det är. Jag var inte nöjd med situatione­n i Malaysia och då sade jag det, säger Bottas.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / MANAN VATSYAYANA ?? Kimi Räikkönen har inte varit särskilt framgångsr­ik på sistone. Veckoslute­t får utvisa om Ferrariför­aren är snabbare än de andra.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / MANAN VATSYAYANA Kimi Räikkönen har inte varit särskilt framgångsr­ik på sistone. Veckoslute­t får utvisa om Ferrariför­aren är snabbare än de andra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland