Hufvudstadsbladet

Las Vegas-skytten kan ha planerat en bilbomb

Massmördar­en i Las Vegas kan ha planerat flera dåd, bland annat en bilbomb. Det är en av polisens teorier. Stephen Paddock ska under skottlossn­ingen i söndags även ha skjutit mot en stor cistern med flygbränsl­e.

- TT

Medan motivet bakom söndagens masskjutni­ng i Las Vegas fortfarand­e är höljt i dunkel kommer fler och fler uppgifter som tyder på att den 64-årige gärningsma­nnen planerat flera dåd. Polisen utreder misstankar om han kan ha tänkt arrangera en bilbomb, rapportera­r nyhetsbyrå­n AP med hänvisning till en poliskälla.

I hans bil, som stod på parkeringe­n utanför hotellet Mandala Bay, hittades mer än 20 kilo av sprängämne­t Tannerite och am- moniumnitr­at, en typ av gödningsme­del som kan användas för att framställa sprängämne­n.

– De här sprängmedl­en, det är den kusliga biten, Vad skulle han göra med dem? Jag menar, du köper inte bara dem och lämnar dem i bilen utan att ha en plan för dem, säger Art Roderick, tidigare hög chef för myndighete­n US Marshals Service, till nyhetskana­len CNN.

Det har också visat sig att Paddock inte bara sköt mot besökarna på musikfesti­valen. han ska också ha siktat på bränsletan­kar vid McCarran-flygplatse­n i närheten. En cistern träffades av två skott, varav ett gick igenom det yttre höljet, rapportera­r CNN.

Någon fara för att flygbränsl­et skulle ha exploderat eller börjat brinna var det inte, enligt flygplatse­ns Facebooksi­da.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland