Hufvudstadsbladet

Arajuuri briljerade i EM-kvalet

Fotboll Paulus Arajuuri steg fram som den stora blåvita profilen i det nyss avslutade VM-kvalet. Hbl listar tre spelare i olika kategorier.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

Stjärnstat­us

Paulus Arajuuri

Den genomsympa­tiske och vältalige Arajuuri går från klarhet till klarhet. Är med sin fysik och kamplusta en väldigt jobbig motståndar­e för vem som helst. Fint målsinne. Grym i luften.

Joel Pohjanpalo

Befäste sin ställning som den i särklass bästa anfallaren i landslaget. Snabb, stark och teknisk. Framfusig. Nu gäller det bara att hitta en ny klubb i Bundesliga i vinter och lämna Leverkusen. Kunnandet räcker mer än väl för spel i Bundesliga.

Lukas Hradecky

Matchvinna­re mellan stolparna. Just den målvakten ett finskt landslag behöver. Otroliga reflexer. Kunde ännu jobba med spelet med fötterna.

Mer än godkänt

Tim Sparv

Då Sparv saknades på grund av skada gick det mesta på tok för Finland. Med Sparv tillbaka infann sig lugnet. Passnings- och placerings­säker. Gör killen bredvid sig till en bättre spelare.

Robin Lod

Spelar mycket i Panathinai­kos och det märks. Otrolig fysik. Bra på det mesta. Känns som att han varit med i evigheter men han är bara 24 år. Kunde avlossa vänsterkan­onen oftare.

Perparim Hetemaj

Hetemaj är lite som en Volvo. Man får vad man räknar med. Slitstark bollvinnar­e med väldigt stort hjärta. Går lite het ibland men det hör till hans lynne. Bara 30 år gammal och med många år framför sig. En spelare som kan spela länge i och med att snabbheten aldrig varit hans vapen.

Borde kunna bättre

Teemu Pukki

Åren kommer och går, måltorkan består. 61 matcher i landslaget 10 mål. Två mål i det nyss avslutade kvalet. Faller för ofta ur matchbilde­n. Sista matchen mot Turkiet en av hans bättre på länge i landslagst­röjan.

Eero Markkanen

Visserlige­n fått sparsamt med speltid men inte utgjort det fysiska hot han borde vara då han fått chansen. De brända chanserna mot Island i Tammerfors och Ukraina borta minns de flesta vänner av finsk fotboll.

Niklas Moisander

Kaptenen hade stora problem mest hela kvalet, tills han i de två sista matcherna fick spela vänsterbac­k. Där fungerade han rätt bra. Så bra att han kanske får/tvingas fortsätta på den positionen.

Framtidsna­mn

Fredrik Jensen

Av någon anledning alltjämt i inkörnings­fasen till landslaget trots att han spelar hela tiden i Twente och gör ett och annat mål också. Fortsätter utveckling­en ska han vara ordinarie i följande kval.

Pyry Soiri

23 år gammal är man, förutom i Finland, visserlige­n inget ungt löfte längre men Soiri har varit en doldis fram tills nu. Tog för sig mot både Kroatien och Turkiet. Skön inställnin­g. Orädd.

Sauli Väisänen

Fått sitt stora genombrott. Mittbacken är bra i luften och säker i brytningar­na. Kunde jobba lite på snabbheten och på att få lite rapphet i de första stegen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? FOTO: LEHTIKUVA/ RONI REKOMAA MARKKU ULANDER LINDA MANNER
UTROPSTECK­EN. Paulus Arajuuri har utvecklats till den stora försvarsge­neralen.
FOTO: LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO FOTO: LEHTIKUVA/ RONI REKOMAA MARKKU ULANDER LINDA MANNER UTROPSTECK­EN. Paulus Arajuuri har utvecklats till den stora försvarsge­neralen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FREDRIK
JENSEN
FREDRIK JENSEN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland