Hufvudstadsbladet

Fruarna Trump bråkar om vem som är första damen

Ivana Trump och Melania Trump käbblar nu offentligt om vem som är USA:s första dam.

- ANNIKA HäLLSTEN 029 080 1331 annika.hallsten@ksfmedia.fi

Donald Trumps första hustru Ivana Trump gav på tisdagen, ut sin bok Raising Trump. Boken handlar om hur hon uppfostrad­e de tre gemensamma barn hon och presidente­n har – Donald jr, Ivanka och Eric. Dessutom handlar den om hur mycket kontakt Donald och Ivanka Trump fortfarand­e har.

I samband med att Ivana Trump gjorde PR för boken hävdade hon skämtsamt i en intervju för tv-kanalen ABC att hon är USA:s första dam.

– Jag har direktnumr­et till Vita huset men jag vill inte ringa honom eftersom Melania är där. Jag vill inte orsaka någon svartsjuka på grund av att jag var hans första fru. Jag är första damen (first lady).

Skämt eller ej – Melania Trump är inte road. Honsvarar med att definiera Ivana Trumps uttalande som ”själviskt oljud” och ”uppmärksam­hetssökand­e”.

Melania Trump är Donald Trumps tredje hustru och har inte gjort mycket väsen av sig sedan president Trump installera­des i januari men Ivana Trumps uttalande blev tydligen för mycket. I ett utlåtande till CNN, via sin kommunikat­ionsdirekt­ör Stephanie Grisham, låter den nuvarande fru Trump hälsa att hon är stolt över sin position som USA:s första dam, att hon trivs i Washington och att hon har gjort Vita huset till ett hem för paret Trump och sonen Barron.

Dessutom meddelar Melania Trump att hon planerar att använda sin tid till att hjälpa barn, inte sälja böcker. Dagen, när Ivana Trumps bok publicerad­es, var Melania Trump i West Virginia där hon besökte ett hem för spädbarn som fötts med skador orsakade av att deras mödrar är narkomaner.

Ivana och Donald Trump skilde sig 1992 efter att Donald Trumps utomäktens­kapliga relation med Marla Maples hade blivit känd. Skilsmässa­n var upprivande men senare stabiliser­ades relationen mellan dem båda. Efter att Donald Trump hade blivit president erbjöd han posten som USA:s ambassadör i Tjeckien åt sin första, tjeckiskt födda hustru, en post hon dock avböjde.

Melania Trump har tidigare sagt att hon är tjockhudad och inte tar åt sig av kritik. Reaktionen nu kan bero på att hon för några veckor sedan kritiserad­es hårt för sin klädkod då hon tillsamman­s med presidente­n avreste till Texas för att beskåda förödelsen efter orkanen – iförd skor med skyhöga klackar och märkeskläd­er.

Tidigare kritiserad­es Melania Trump för att hon under de första månaderna efter installati­onen bodde i New York och inte i Washington, ett arrangeman­g som var dyrt på grund av alla säkerhetsa­rrangemang.

 ?? Foto: EPA/RAuL CARo ?? föRsta HustRun. Ivana Trump ger i dag ut en bok om sina och Donald Trumps barn och hur hon uppfostrad­e dem.
Foto: EPA/RAuL CARo föRsta HustRun. Ivana Trump ger i dag ut en bok om sina och Donald Trumps barn och hur hon uppfostrad­e dem.
 ?? Foto: EPA-EFE/Jim Lo SCALzo ?? PResIdentH­ustRun. Melania Trump meddelar att hon är stolt över att vara USA:s första dam.
Foto: EPA-EFE/Jim Lo SCALzo PResIdentH­ustRun. Melania Trump meddelar att hon är stolt över att vara USA:s första dam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland