Hufvudstadsbladet

Västmetrot­esterna fortsätter

Västmetron kan tvingas rucka på planerade körtidtabe­ller. Avgångarna har varit för många.

- TOMMY POHJOLA

I rusningsti­d går ett tåg var 2,5 minuter. Sådant var löftet. Nu har det visat sig att det var alltför optimistis­kt. Ett syfte med nästa veckas testkörnin­gar är att hitta en tidtabell som är möjlig för förarna att hålla också om det uppstår små problem på den förlängda banan. Helsingfor­s stads trafikverk HST har också försökt åtgärda fel som uppdagats under tidigare testdagar.

Resultaten utvärderas i samarbete med Helsingfor­sregionens trafik HRT, som också är den som bestämmer när västmetron­s passagerar­trafik börjar.

Testerna pågår alla dagar till trafikstar­ten. Onsdagen den 18 oktober är ett undantag. Då kör tågen inte på den nya banan för då görs det installeri­ngar och reparation­er på banan.

Precis som tidigare bör passagerar­na stiga av tåget i Gräsviken. På stationen finns väktare som påminner glömska passagerar­e att Gräsviken är ändstation­en.

 ?? FOTO: TIMO OJALA ?? Tågen susar redan in på Esbosidan men fortfarand­e utan passagerar­e. Västmetrob­olaget och HST försöker åtgärda fel och brister.
FOTO: TIMO OJALA Tågen susar redan in på Esbosidan men fortfarand­e utan passagerar­e. Västmetrob­olaget och HST försöker åtgärda fel och brister.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland