Hufvudstadsbladet

Tjänsteman tonar ned utlåtande om flyghangar

– Ett granskning­sprotokoll som saknar betydelse. Det säger tekniska direktören Jaakko Stauffer om ett myndighets­utlåtande som Helsingfor­s stad begärt.

- 029 080 1366, tommy.pohjola@ksfmedia.fi TOMMY POHJOLA

Helsingfor­s stad utreder möjlighete­rna att hyra ut och låta arrangera stora publikeven­emang i hangaren på Malms flygplats. Räddningsv­erket gav i november 2016 ett utlåtande. Enligt utlåtandet är den skyddade hallen i delvis risigt skick: Duger för förvaring av flygplan men inte till exempel för popkonsert­er med tusentals i publiken.

Nu säger tjänsteman­nen, som enligt chefen för stadsmiljö­sektorn Mikko Aho vet varför politikern­a får läsa om utlåtandet först nu i tidningarn­a, att utlåtandet inte är så viktigt.

–Räddningsm­yndigheten­s granskning­sprotokoll är inget slutligt beslut eller utlåtande om byggnadens framtida användning. Därför behöver vi i det här skedet inga beslut om utlåtandet, säger Jaakko Stauffer, teknisk direktör vid stadsmiljö­sektorn.

Fram till nu har ingen i stadens högsta ledning kunnat förklara varför ett i sammanhang­et centralt dokument utelämnats från beslutshan­dlingarna.

Men varken biträdande borgmästar­e Anni Sinnemäki (Gröna), kanslichef Sami Sarvilinna eller sektorchef­en Mikko Aho bestrider myndighets­utlåtandet­s relevans.

HBL berättade på fredagen att po lisen överväger en förundersö­kning samtidigt som också Helsingfor­s förvaltnin­gsdomstol granskar beslutspro­cessen kring nedläggand­et av flygverksa­mheten i Malm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland