Hufvudstadsbladet

Contes drömspelar­e kan bli hans mardröm

Det fanns en spelare Antonio Conte ville ha mera än någon annan då han tog över Chelsea sommaren 2016. Samma spelare hade han förgäves jagat under sina år i Juventus. Radja Nainggolan är en av världens bästa tvåvägsmit­tfältare enligt de flesta tränare och

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

FOTBOLL Nainggolan har blivit något av ett landmärke i AS Roma. En kultspelar­e som alltid ger sitt yttersta. En lirare också utanför planerna. Han tar sig gärna en cigg och gillar att slå runt då möjlighete­n ges.

– Jag är inte den typens person som tränar och går hem, spelar och går hem sju dagar i veckan. Du mås- te njuta av livet också. Jag står för den jag är, säger han i en intervju i Rolling Stone.

Men bilden av belgaren med den kännspaka tuppkammen och den mer eller mindre totaltatue­rade kroppen som en festprisse ljuger. Hade han festat för mycket hade han aldrig varit Romas viktigaste och mest pålitlige spelare de tre senaste säsongerna.

Belgaren älskar livet i den eviga staden och AS Roma. Locktonern­a från ännu större klubbar har varit många men 29-åringen har inte gjort någon hemlighet av att han helst stannar i Roma där han tjänar runt fyra miljoner euro per säsong.

Hade han svarat ja till låt oss säga Chelsea eller Juventus hade han tjänat minst det dubbla.

Nainggolan var alldeles utmärkt i det belgiska landslag som åkte ut i kvarten i EM senast. Ett Belgien som till och med kan vara en aspirant på VM-titeln nästa sommar.

Personligt groll?

Men det är inte sagt att Nainggolan får vara med då. Nya tränaren Roberto Martinez har petat mittfältar­en ur de två senaste trupperna. Något som väckt ett ramaskri bland supportrar­na.

Orsaken sägs vara att Nainggolan var sen till ett lagmöte i samband med en kvalmatch mot Estland.

– Jag var 37 sekunder sen men jag var inte ensam om att vara sen. Det har hänt andra spelare tidigare men för mig gällde tydligen andra regler, säger han till Het Nieuwsblad.

Verkar finnas något personligt groll mellan Martinez och Nainggolan. Martinez har sagt att en landslagss­pelare i hans trupp måste spela regelbunde­t i sitt klubblag och göra det i en av de stora ligorna.

– Men det gäller tydligen inte för Yuori Tielemans som startat två gånger för Monaco eller för Axel Witsel som lämnade den ryska ligan för Kina, säger Nainggolan.

Chelsea i kväll för Roma och Nainggolan. Ett Chelsea som fått grus i maskinerie­t och saknar Alvaro Morata på topp. Ett Chelsea där Nainggolan­s landsmän Eden Hazard och Thibaut Courtois under EM 2016 försökte övertala honom att lämna Roma för Chelsea. Ett Chelsea som har en tränare som avgudar honom.

– Roma är mitt hem. Det är en fantastisk klubb med fantastisk­a traditione­r. Vi har inte vunnit något stort på länge men det kommer vi att göra väldigt snart, säger Nainggolan till Il Romanista.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANGELO CARCONI ?? Radja Nainggolan­s är AS Romas klappande hjärta.
FOTO: LEHTIKUVA/ANGELO CARCONI Radja Nainggolan­s är AS Romas klappande hjärta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland