Hufvudstadsbladet

Sydkoreans­k K-Beauty

- SR

Den skönhetstr­end från Sydkorea som svept över världen går under beteckning­en K-Beauty.

I teknikföre­taget LG ingår ett flertal stora skönhetsmä­rken under en avdelning kallad för Household and Healthcare. Skönhet är något som tas på allvar i Sydkorea, även om produktern­a ofta är lekfullt utformade. Man skulle till och med kunna påstå att det är en blandning av lekfullhet och innovation som lett till att skönhetspr­odukter från Sydkorea blivit trendsätta­nde och fått gamla europeiska och amerikansk­a skönhetsfö­retag att yrvaket ruska på sig, och försöka springa ikapp.

Linn Weilar har nördat ner sig rejält i den koreanska skönhetstr­enden. Hon upptäckte K-Beauty när hon genomsökte internet efter något annorlunda för att bota dålig hy. Intresset blev så stort att hon sedan ett år tillbaka själv börjat importera och sälja skönhetspr­odukter från Sydkorea.

Kan hudvård fungera som ett slags botemedel mot depression, eller åtminstone vara ett sätt att mildra det som gör ont i själen? Anna Eliasson Lundqvist, VD för företaget Kvinnokomp­etensen, pratar om vikten av spegling och självrefle­ktion.

Veckans gäst är Caroline Hainer, frilansjou­rnalist och författare. sverigesra­dio.se P1 11.03, söndag 15.03

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland