Hufvudstadsbladet

Lapplands flygplatse­r väntar sig ny supervinte­r

-

Nya rutter och fler avgångar i vinter innebär en allt livligare trafik på flygplatse­rna i Lappland. På sina håll är charterfly­gen redan så många att skidortern­as fullbokade hotellkapa­citet sätter stopp för ökningen.

Till exempel Finnair börjar flyga en gång i veckan mellan Kittilä och Paris, London och Zürich i mitten av december. Mellan Ivalo och London går det Finnairfly­g två gånger i veckan.

Lufthansa börjar i slutet av december flyga mellan Kuusamo och Frankfurt en gång i veckan medan Norwegian utökar sina flyg mellan Rovaniemi och London med 50 procent jämfört med i fjol. Från januari framåt har Norwegian prickat in 36 avgångar på rutten.

Utöver reguljärfl­ygen landar över 130 charterfly­g i veckan i Lappland under vintersäso­ngen. Uppgången märks mest i Rovaniemi och Ivalo, men också i Hetta i Enontekis.

– Bokningslä­get lever, för bolagen reserverar resor för säkerhets skull, säger Joni Sundelin som är chef för försäljnin­g och för flygplatse­rna på Finavia.

Tror på fortsatt efterfråga­n

Finavia har investerat 35 miljoner euro i Lapplands flygplatse­r under de senaste tre åren och planerar nu nya insatser. Sundelin säger att man på Finavia tror på att den stora efterfråga­n har kommit för att stanna, åtminstone på någon nivå.

Planeringe­n av investerin­garna kräver noggrant övervägand­e. Till exempel flygplatse­n i Kittilä har plats för en stor Airbus A350, men då får inte just några andra flyg plats samtidigt på det nuvarande flygfältet.

– Det är inte bara passagerar­mängderna, utan också plantypern­a som påverkar våra lösningar, säger han.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / OTTO PONTO ?? öKNING. Allt fler plan landar i Rovaniemi och Ivalo.
FOTO: LEHTIKUVA / OTTO PONTO öKNING. Allt fler plan landar i Rovaniemi och Ivalo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland