Hufvudstadsbladet

Bottas: jag kan slå Hamilton

I de senaste loppen har det inte gått så bra som Valtteri Bottas hoppats. Hans styrka är dock att han erkänner det för sig själv och inte kommer med en massa undanflykt­er.

- FREDRIK AF PETERSENS

FORMEL 1 Och nu kommer den finska sisun fram.

– Jag är inte nöjd med de två vinsterna. Jag vill ha fler.

– Självklart hade jag velat vara med i kampen om titeln men i de sista loppen har det gått lite snett. Så i stället ser det ut som om jag kommer att kämpa om andra platsen istället.

Han tror att han kommit ur den onda cirkeln och lärt sig av problemen. I Japan tvingades Mercedes byta hans växellåda, vilket kostade fem placeringa­r i startordni­ngen, men han körde upp sig till fyra.

– Såg man ju i Japan. Det var en skön helg att efter några dåliga lopp äntligen köra ett bra.

Bottas har faktiskt vissa chanser för han har bara 13 poäng mindre än Sebastian Vettel och det är 100 poäng att köra om i de fyra sista loppen den här säsongen.

Fram till VM-ledaren och stallkamra­ten Lewis Hamilton är det 72 poäng och det vet finländare­n att det kan han inte köra in.

– Jag kan ändå slå honom för jag tror på mig själv. Och jag tror också att jag har lärt mig en hel del i de loppen där jag inte kunde följa honom.

Bottas har bara positiva minnen från Circuit of the Americas i Austin. Det var nämligen här som han fick sina första poäng i formel 1 2013.

– Jag gillar den här banan och den är skoj att köra. Men också haft otur. För två år sedan bröts en hjulupphän­gning och förra året krockade jag.

– Så den här gången hoppas jag att det går betydligt bättre.

Tidskvalet inför USA:s GP avgjordes natten till söndag finsk tid. Du kan läsa hur det gick på HBL.fi.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/CLIVE ROSE ?? KAN BLI TVåA. Valtteri Bottas tror han har lärt sig en hel del under säsongen.
FOTO: LEHTIKUVA/CLIVE ROSE KAN BLI TVåA. Valtteri Bottas tror han har lärt sig en hel del under säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland