Hufvudstadsbladet

Stort utbud

-

●●Notan för en sjudagars dykresa till Malta, Comino och Gozo går på 1000 – 1500 euro, beroende på hur du bor och äter. Det finns hundratals hotell, guesthouse­s, bed&breakfasts och Airbnb:n på Malta och Gozo i olika prisklasse­r.

●●Det tar fyra timmar att flyga direkt till Maltas huvudstad Valletta med Finnair tisdagar, torsdagar och söndagar i apriloktob­er. Det går också lätt att flyga till exempel med Lufthansa med ett byte i Frankfurt. Lufthansa flyger dagligen året om. Flygpriset varierar från lågsäsonge­ns 300 euro till högsäsonge­ns närmare 800 och uppåt. Boka i tid för billigare priser!

●●Att dyka 10 gånger med egen utrustning kostar 300350 euro, med hyrd utrustning ytterligar­e 100 euro. Det lönar sig att ha första och sista dagen som ”markdagar”, då kroppen får acklimatis­era sig till det lokala klimatet. På sju dagar blir det då 5 dykdagar med 2 dykningar per dag.

●●Det finns över 60 dykcenter att välja och vraka mellan på Malta, Om du vill koncentrer­a dig på Gozo, Dwejra och Azure Window kan du till exempel kolla in turistsajt­en visitgozo.com, Jacob Mizzis dykfirma hittar du på dwejradive­rs.

com, pålitliga uthyrare av villor och lantgårdar finns på

gozoholida­ys.com. Risto Miettinens och Tero Juolas dykningar kan man se på Youtube: ”Diving at Gozo, Malta – Azure Window 19.9.2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland