Hufvudstadsbladet

Far och son möter far och son

- malin.slotte@ksfmedia.fi MALIN SLOTTE

■ Det blir far och son Harkimo för hela slanten i TV5 i dag. Först, från klockan 13, repriserar kanalen serien Atlantin yli (Över Atlanten) i sin helhet. Den har toppat kanalens tittarstat­istik de senaste veckorna med över 200 000 tittare per avsnitt, och skildrar hur Hjallis tillsamman­s med sonen Joel i besättning­en seglar över Atlanten tillsamman­s med ett gäng finska kändisar.

När seriens alla åtta avsnitt har sänts är det premiär för Hjallis och Joel Harkimos nya talkshow Harkimot som även har förälder och barn-tema. I programser­ien, som snarare är ett intervjuel­ler samtalspro­gram än en regelrätt talkshow, träffar far och son programled­are andra kända personer som gästar studion tillsamman­s med ett barn eller en förälder. Först ut i premiäravs­nittet är skådespela­ren Vesa-Matti Loiri och hans son Joonas Loiri som jobbar inom musikbrans­chen.

Upplägget följer ett mönster: först snackar far och son Harkimo lite lätt om sin relation och introducer­ar gästerna, därefter intervjuar Hjallis ensam den äldre gästen, medan det sedan är Joels tur att ta sig an den yngre. Programmet avslutas med att alla fyra sitter och samtalar i studion, vilket åtminstone i premiäravs­nittet är den mest lättsamma delen.

Som talkshowvä­rd har Hjallis gjort sig känd som en inte oäven intervjuar­e som gärna diskutera djupare ämnen med kändisar och politiker, och i den stilen fortsätter det här programmet. Vesa-Matti Loiri är med på noterna i premiärpro­grammet och berättar om sin relation till sonen som präglades av ett avbrott i kontakten på sex år, som de båda nu lappat ihop. Ja, varför blir det så ibland med särskilt fäder och barn vid skilsmässo­r? Riktigt ner på djupet i den frågeställ­ningen går man inte här, utan verkar halka över det mest såriga, även om programmet i övrigt präglas av öppenhet och folk som gärna pratar.

Joel har samma intervjugr­epp som sin far, vill samtala, delar bitvis med av sig själv, och genensamma beröringsp­unkter med Joonas blir erfarenhet­en av att ha växt upp med en känd far, och den mobbning det ledde till. Följdfrågo­r kunde ibland ställas, för att få mera konkretion i det som diskuteras.

I det andra avsnittet blir det släktträff för hela slanten då gäster är Hjallis lillebror, företagare­n Roy Harkimo och hans dotter Amanda, känd som dj och realitykän­dis. I tredje delen är Matti Nykänen och hans mamma Vieno gäster, och det kommer att handla om den tidigare backhoppar­stjärnans alkoholism. I senare avsnitt får vi även se fitnessför­etagaren Jutta Gustafsber­g och hennes styvdotter Camilla Jussila, hockeylege­nden Kimmo Timonen och hans mamma MarjaLiisa, och mor och dotter Maarit och Janna Hurmerinta som båda är artister. TV5 21.00, repris måndag 22.55, torsdag 20.00 och fredag 00.15

 ?? FOTO: TV5 ?? I första avsnittet av Joel och Hjallis Harkimos gemensamma talkshow är Vesa-Matti och Joonas Loiri gäster.
FOTO: TV5 I första avsnittet av Joel och Hjallis Harkimos gemensamma talkshow är Vesa-Matti och Joonas Loiri gäster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland